Åpen for alle - alltid

Storbritannia fraråder gravide å reise til Florida

REISERÅD: Gravide som planlegger å reise til områder med pågående utbrudd av zikafeber, som overføres fra smittebærende mygg, bør rådføre seg med legen sin før avreise og etter hjemkomst, råder Folkehelseinstituttet.
REISERÅD: Gravide som planlegger å reise til områder med pågående utbrudd av zikafeber, som overføres fra smittebærende mygg, bør rådføre seg med legen sin før avreise og etter hjemkomst, råder Folkehelseinstituttet. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske helsemyndigheter fraråder gravide å reise til delstaten Florida i USA, på grunn av fare for zikasmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De britiske helserådene er oppdatert etter at det fredag ble kjent at fire personer trolig er smittet av zikavirus i Florida som følge av myggstikk, skriver The Guardian.

Folkehelseinstituttet (FHI) har foreløpig ikke kommet med en tilsvarende endring i sine reiseråd.

– Vi ber gravide som reiser til USA om å ta forholdsregler for å beskytte seg mot myggstikk. Foreløpig mener vi risikoen er såpass liten at det ikke er nødvendig å fraråde reise, sier avdelingsdirektør Siri Hauge i FHI til NTB.

– Vi følger situasjonen kontinuerlig, både i Florida, resten av USA og andre land, sier hun.

FHI fraråder gravide å reise til Brasil, der det arrangeres OL neste uke. Andre oppfordres om å være særlig oppmerksom på myggstikk.

Amerikanske helsemyndigheter har slått fast at det er en sammenheng mellom det myggbårne viruset hos gravide og misdannelser hos fostre. Blant annet kan viruset føre til mikrokefali, en tilstand som gjør at barn blir født med unormalt liten hodeskalle.

Les også: Zika-frykt gir stans i blodoverføringer i Miami

Zika-studie: 0,0074 prosent risiko for OL-smitte

Canadiske forskere skal teste zika-vaksine