Fotballsjef innrømmer korrupsjon

MER KORRUPSJON: Rettssakene i kjølvannet av skandalen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er i full gang. Forbundet er anklaget for flere former for korrupsjon. Her tidligere president Sepp Blatter, som måtte gå i vanære.
MER KORRUPSJON: Rettssakene i kjølvannet av skandalen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er i full gang. Forbundet er anklaget for flere former for korrupsjon. Her tidligere president Sepp Blatter, som måtte gå i vanære. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brayan Jiminez, tidligere president i fotballforbundet i Guatemala, innrømmer å ha mottatt bestikkelse og bidratt til pengeutpressing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssakene i kjølvannet av skandalen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er i full gang. Forbundet er anklaget for flere former for korrupsjon.

Fredag kveld norsk tid innrømmet Jiminez at han har mottatt bestikkelse og bidratt til pengeutpressing i forbindelse med salg av lukrative TV- og markedsrettigheter til fotballkamper. Blant annet gjelder det rettighetene til Guatemalas kamper i VM-kvalifiseringen. Jiminez skal ha tjent hundretusenvis av dollar på å ha solgt rettighetene til Media World.

Les også : – FIFA-topper beriket seg selv med 670 mill.

Uttalelsen fant sted under en høring i New York, skriver Reuters. Jiminez gikk med på å betale 350.000 dollar for sin rolle i saken. Straffen kan bli enda strengere.

Jiminez ble anholdt i januar og senere utlevert til USA.