WADA-rapport avdekket utstrakt doping i Russland

Se video.

Verdens antidopingbyrå (WADA) presenterte rapporten til Dr. Richard McLaren på en pressekonferanse mandag. Den inneholdt bevis for statlig organisert doping i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske friidrettsutøvere er allerede utestengt fra Rio-OL på ubestemt tid etter flere dopingavsløringer. De siste månedene har en uavhengig gruppe, utnevnt av WADA, etterforsket anklager om doping i andre idretter.

Les også: Utelukker ikke total OL-nekt for Russland

Den uavhengige rapporten på 103 sider, som blant annet tok for seg vinter-OL i Sotsji i 2014, ble offentliggjort på en pressekonferanse i Canada mandag.

Rapporten inneholdt tre hovedfunn:

1. Laboratoriet i Moskva beskyttet russiske utøvere, innenfor et statsdiktert system. Det betød at personellet ikke hadde noe annet valg enn å hjelpe til med å skjule doping.

2. Laboratoriet i Sotsji hjalp til med å bytte dopingprøver for å sikre at en forhåndsutvalgt gruppe med russiske utøvere kunne delta i lekene.

Les også: WADA-presidenten: – Utøvere og fans krever svar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus