Vålerenga jakter fortsatt seier

Vålerengas Ghayas Zahid under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sogndal på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Vålerengas Ghayas Zahid scoret sitt første mål siden april, men det holdt bare til ett poeng i 1-1-kampen mot Sogndal fredag kveld.

Etter at bortelaget hadde kampens første store mulighet var det Zahid og Vålerenga som overbeviste.

21-åringen blomstret i 4-3-3 og var farlig frempå flere ganger etter at han sendte Enga i ledelsen etter 20 minutter.

Sander Berge åpnet opp Sogndal-forsvaret og fant Rasmus Lindkvist etter 17 minutter. Svensken slo inn på Mohammed «Moa» Abdellaoue på første stolpe, men spissen klarte ikke å få ballen på mål. Det klarte imidlertid Zahid, som på forsøk nummer to banket ballen inn bak unge Mathias Dyngeland i Sogndal-målet.

Dette var Oslo-guttens første mål siden han scoret mot Tromsø i sjette runde i midten av april.

Uten seier på syv

Men i andre omgang slo Vålerenga-forsvaret sprekker. Ole Amund Sveen fikk stå helt alene og sikret poengdeling på Ullevaal stadion.

Dermed står Vålerenga, som denne uken offentliggjorde at Ronny Deila tar over som trener fra 1. januar, mens Kjetil Rekdal går over til en sportslig rolle i administrasjonen, uten seier på syv kamper.

Sogndal var farligst frempå i starten av kampen. Taijo Teniste la inn, men jubilanten Kjetil Wæhler headet unna foran hodet til Ole Amund Sveen i sin 200. kamp for Vålerenga.

Etter scoringen prøvde seg Zahid to ganger på samme vis. Fra sin venstrekant dro han seg innover, men begge gangene gikk bananen utenfor Dyngelands lengste stolpe.

Innbytter kunne avgjort

Like før pause gikk ballen i mål igjen etter et Daniel Fredheim Holm-frispark, men «Moa» var altfor tøff i duellen med Dyngeland, og dommeren lot det fortsatt stå 1-0 til Vålerenga til pause.

«Moa» fikk en kjempemulighet til å legge på til 2-0 med halvtimen igjen, men 30-åringen traff kun fanget til Dyngeland fra fem meter.

Etter 68 minutter fikk Gilbert Koomson gå og gå på høyrekanten. På 14 meter sto Ole Amund Sveen helt alene, og etter å ha mottatt en trilleball fra Koomson satte 26-åringen ballen sikkert i mål til 1-1.

Innbytter Mahatma Otoo fikk en enorm mulighet til å stjele med seg tre poeng til Sogndal med et kvarter igjen, men spissen sleivet ballen utenfor på blank kasse.