Tutta endte på 21. plass i US Open

Suzann Pettersen ble til slutt nummer 21 i helgens US Open. Arkivfoto. Joe Nicholson / USA Today Sports / Reuters / NTB scanpix
Suzann Pettersen ble til slutt nummer 21 i helgens US Open. Arkivfoto. Joe Nicholson / USA Today Sports / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En sisterunde ett slag under par førte Suzann Pettersen opp til en 21. plass i US Open. Det måtte playoff til for å avgjøre seieren, som gikk til amerikanske Brittany Lang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da fire ganger 18 hull var ferdigspilt på CordeValle-banen i California lå lang likt med svenske Anna Nordqvist, som begge avsluttet seks slag under par. Dermed fortsatte de å spille ett og ett hull til turneringen var avgjort. På de to første hullene spilte de likt, men på det tredje ble kampen avgjort i Langs favør med ett slag. Det viste seg at kampen i realiteten var avgjort allerede på det andre hullet, ettersom Nordqvist slo kølla ned i sanden i en bunker, noe som ga henne to straffeslag.

Etter tet-duoen fulgte tre sørkoreanere og koreanskfødte Lydia Ko fra New Zealand, som alle endte fire slag under par.

Et godt stykke lenger ned på resultatlisten, finner vi Suzann Pettersen. Med ett slag under par på sisterunden og ett slag over totalt, delte hun 21.-plassen med fire andre spillere. Pettersen noterte seg for tre birdies og to bogeys på den siste runden i US Open-turneringen.