Drømmestart for Ordinas i Stabæk

Stabæk-trener Toni Ordinas jubler etter at Moussa Njie (i bakgrunnen til høyre) har scoret Stabæks første mål under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Stabæk på Åråsen stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Antoni Ordinas fikk en drømmestart som Stabæk-trener da hans lag klatret ut av nedrykkssumpen og slo Lillestrøm 2-1 borte.

Det har vært hektisk i det siste for begge de to lagene som møttes på Åråsen søndag. Lillestrøm imponerte ingen da de tapte 2-4 mot Tromsø sist og Rúnar Kristinsson hadde oppvaskmøte etter at han mente flere individualister satte seg selv foran laget.

Heller ikke i Bærum har det vært rosenrødt. Etter et pinlig tap mot walisiske Connah's Quay Nomads i europacupen, måtte Billy McKinlay pakke sakene sine. Inn kom juniortrener Toni Ordinas, som søndag fikk en best tenkelig start på Stabæk-jobben. Den kom imidlertid ikke uten dramatikk, men ett minutt før full tid satte Agon Mehmeti inn 2-1.

Njie i sentrum

Den spanske hovedtreneren var svært livlig på sidelinjen og satte så å si aldri sitt avtrykk på innbyttersetet. Han fikk se Moussa Njie brenne en kjempesjanse over allerede etter seks minutter. De blåkledde styrte mye av banespillet innledningsvis og etter 27 minutter fikk Ernest Asante en kjempemulighet etter meget godt forarbeid av nettopp Njie. Assante led imidlertid av samme skjebne som sin lagkamerat og ballen endte opp hos de øverste tilreisende fra Stabæk Support på tribunen.

Njie var imidlertid ikke ferdigspilt for omgangen. Etter 37 minutter fikk han ballen på venstrekanten og tok den med seg et par meter innover i banen. Derfra dundret han ballen i en bue og ned i Lillestrøms Viking-utleide keeper Pål Vestly Heigre lengste hjørne til 1-0.

Ingenting stemmer for LSK

Lillestrøm, som ikke har vunnet en eliteseriekamp siden 11. mai, sprudlet ikke på hjemmebane etter oppvaskmøtet. Kristinsson, som valgte å utelate Mohamed Ofkir fra 18-mannstroppen mot Stabæk, fikk se sitt lag slite med å få spillet til å stemme.

Fred Friday holdte på å lure ballen i mål fra innleggsposisjon etter 52 minutter, men Mande Sayouba klarte å slå ballen til corner.

Etter hvert som kampuret tikket mot 90 og sjansene uteble, var det flere og flere LSK-spillere som begynte å henge med hodet. Hjemmelaget var til supporternes store fortvilelse aldri i nærheten av å utligne Stabæks ledelse.

Ut av ingenting dukket imidlertid innbytter Jørgen Kolstad opp og lobbet inn 1-1 over en utrusende Sayouba inn. Målet tente et gnist i hjemmesupporterne som ante et kjært tiltrengt poeng og derfor var skuffelsen ekstra stor da Stabæks Agon Mehmeti trillet inn 2-1 etter at Heigre hadde måkt ned både Ernest Asante og Simen Kind Mikalsen utenfor sekstenmeteren. Resultatet gjør at Lillestrøm ligger på tiendeplass med 17 poeng, mens Stabæk klatrer til 13.-plass med 13 poeng.