Occean ble tomålsscorer da Odd slo Aalesund

Olivier Occéan jubler etter 3-1-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Aalesund på Skagerak Arena søndag. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

En Sondre Rossbach-tabbe slapp Aalesund inn i kampen igjen, men takket være to mål av veteranen Olivier Occean satte Odd press på serieleder Rosenborg med en 4-1-seier.

34-åringen scoret både det første og det tredje målet i tabelltoerens 4-1-seier. Odd fortsetter dermed å bare være tre poeng bak trønderne. Chukwuma «Bentley» Akabueze, med sitt fjerde mål for sesongen, kom også på scoringslista for hjemmelaget på lekkert vis med hælen. Og da ville ikke sistemann i angrepstrioen, Rafik Zekhnini, være noe dårligere. Unggutten fullførte scoringsraset etter halvspilt andre omgang.

Edwin Gyasi reduserte til 1-2 for Aalesund rett etter pause da Rossbach på merkelig vis lot ballen gå i mål, men gjestene klarte altså likevel ikke å unngå sitt første tap siden midten av mai.

Angrepstrioen herjet

Skien-laget satte den første bak Aalesund-keeper Andreas Lie allerede etter et drøyt kvarter. Bentley fant Occean inne foran mål der canadieren liker seg best, og fra fem meter satte spissen kontrollert inn ledelsesmålet.

Hjemmelaget fortsatte å pepre løs på Lie, men 28-åringen måtte ikke se slått igjen før i det 38. minutt. Angrepstrioen kombinerte fint, med Zekhnini til Occean, før sistnevntes heading ble reddet av Lie. Ballen falt imidlertid ned i beina til Bentley, som mellom beina til Aalesund-keeperen hælsparket inn 2-0.

Oliver Berg var utrolig nærme å sette inn nummer tre like før pause, men stolpen var det eneste som sto i veien for midtbanespilleren.

Innbytter scoret

I stedet for var det Sondre Rossbach som forærte Aalesund en redusering få minutter etter pause. Edwin Gyasi klinket ballen i mål med et av sine første touch på ballen etter at han kom til andre omgang. Odd-keeperen hadde kroppen bak ballen, men klarte ikke stoppe skuddet, dermed sto det 1-2 etter 47 minutter.

Men Gyasi og Aalesund kunne ikke gjøre noe med Occean da veteranen raget høyest i feltet og headet ballen i mål på en corner i det 59. minutt.

Rafik Zekhnini satte inn kampens siste mål da 18-åringen snek seg inn på bakre stolpe på et innlegg fra Bentley. Skiensguttens fjerde mål for sesongen til 4-1-seier til Odd over Aalesund.