Haugesund rotet bort seieren over Tromsø

Tromsøs Jostein Gundersen gjorde 2-2-målet og reddet ett poeng for Tromsø mot Haugesund lørdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tromsø og Haugesund kom begge fra seire, men lagene måtte dele poengene etter 2-2 på Alfheim. Det må hjemmelaget være mest fornøyd med.

Det ble en jevnspilt kamp med mye innsats og mange dueller ute på banen. Derimot var det ikke like mye trøkk foran målene til tross for fire scoringer.

– Det var en jevn kamp og vi kom tilbake to ganger, sa Tromsøs redningsmann Jostein Gundersen til TV 2. Han spilte sin første kamp fra start i Tromsø-trøya.

Det var gjestene som tok føringen etter 22 minutter. Haris Hajradinovic la inn foran mål og Tromsø-målvakt Filip Loncaric måtte gi en retur. Roy André Miljeteig sto riktig plassert i feltet og snappet opp ballen som han satte i mål. Det var hans tredje fulltreffer for sesongen.

Mikael Ingebrigtsen var våkent framme på et løp, og fra bakre stolpe sendte han innlegget fra Gjermund Åsen i mål. Tromsø kunne gå til pause med en psykologisk viktig 1-1-scoring.

Loncaric revansjerte seg

Haugesund hadde noen store sjanser utover i annen omgang, men Loncaric hadde et par inngripener som mer enn gjorde opp for tabben i 1. omgang.

Kort etter måtte derimot Loncaric kapitulere igjen. Torbjørn Agdestein fikk stå nærmest helt alene og uhindret sendte Haugesund i ny ledelse på volley. Innlegget kom fra Tor Arne Andreassen. Spissen var i en mistenkelig offside posisjon da han dundret til.

– Jeg traff godt og er litt usikker på om jeg var i offside eller ikke, men det skal jeg ikke tenke på nå, sa Agdestein.

Gamsten tilbake

Med sju-åtte minutter igjen på kampuret dukket derimot Tromsø-stopperen Jostein Gundersen opp inne i Haugesund-feltet. Etter litt fram og tilbake fikk han headet inn 2-2-målet.

– Vi hadde kampen på 2-1, men så fikk vi et billig mål imot. Men det er godt å få ett poeng på en ikke så bra dag. Det er ikke ofte vi tatt poeng her oppe, sa Haugesund-trener Dempsey.

Morten Gamst Pedersen gjorde comeback etter sin skade tidligere i sesongen. Hans rutine kan bli god å ha framover.

– En ganske ok kamp fra oss. Vi ligger under to ganger og får poeng. Alt i alt er jeg fornøyd med resultatet, sa TIL-trener Bård Flovik.