Meny

Sterk Froome-etappe i Pyreneene

Chris Froome vant etappen lørdag. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tour de France-favoritten Chris Froome satte tingene på plass da han vant den 8. etappen lørdag.

Irske Dan Martin og spanske Joagim Rordgiuez endte 13 sekunder bak på annen og tredjeplass.

Britiske Froome overtok også den gule ledertrøyen.

Den andre etappen i Pyreneene var på 183 kilometer og gikk fra Pau. Sammenlagtfavorittene begynte å angripe hverandre og Sky-laget med sin kaptein Chris Froome holdt hele tiden et drepende tempo som nærmest nøytraliserte de andre utfordrerne. Blant andre spanske Alberto Contador begynte å vise svakheter, og tapte både opp og ned fra den siste stigningen. Han kom i mål 1.42 minutter bak Froome.

Froome angrep opp den siste stigningen, men imponerte enda mer i utforkjøringen inn mot mål. Han satte tingene virkelig på plass med stor kjørestyrke og ikke minst dristighet. Sittende nede på ramma viste han en utrolig måte å sykle på i en teknisk krevende avslutning.

Det var britens sjette etappeseier i Tour de France-sammenheng.

Belgiske Greg Van Avermaet som startet etappen i den gule ledertrøyen ble frakjørt i løpet av den tøffe etappen. Hvor blant annet det kjente fjellet Tourmalet ble passert.

Den tredje etappen i fjellpartiet mellom Frankrike og Spania i årets utgave kjøres søndag og avsluttes i Andorra.

Kristoffs hjelperytter Mikael Mørkøv sto av den tøffe etappen. Dansken har slitt med ettervirkningene etter sin velt på den første etappen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus