Meny

Cavendish gikk til topps igjen

Mark Cavendish vant igjen. Foto: Jean-Paul Pelissier/ Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mark Cavendish tok sin tredje seier av seks mulige på den siste flate etappen i Tour de France før rytterne inntar fjellene.

Jan Bárta (Bora-Argon) og Yukiya Arashiro prøvde lykken i brudd etter gårsdagens soloseier til Greg Van Avermaet, men på den 6. etappen var det igjen spurtlagene sin tur til å kjempe om seieren.

Etter at de to bruddkameratene ble innhentet med 23 kilometer igjen toget spurttogene fram med Etixx og Lotto Soudal i førersetet med én kilometer igjen. Edvald Boasson Hagen overlot ansvaret til lagkamerat Mark Cavendish, mens Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger kjørte for egne sjanser. Og det var Dimension Data-laget som kunne juble igjen.

Tok over poengtrøya

I en duell mellom Cavendish og Kittel, som begge har seirer fra tidligere i Touren, var det den mestvinnende som stakk av med seieren.

– Herregud, dette var som gamle dager med hjulsurfing. Jeg kjempet for Kittels hjul, og da jeg fikk det slo jeg til. Jeg følte at han kom på siden min igjen, men da gjorde jeg det han har gjort med meg de siste årene, nemlig bare å holde han bak meg. Det føles bra, sier Cavendish etter seieren.

– Han er helt rå. Det er kult. Jeg fikk ikke bidratt i dag, men han klarte seg selv. Han har trent mye bane, så det har hjulpet ham, sier Boasson Hagen til TV 2.

Briten tok også over den grønne poengtrøya fra Peter Sagan etter seier nummer tre under årets Tour de France, og hans 29. totalt. Det er bare Eddy Merckx som har flere individuelle etappeseiere i Tour de France-historien.

– Jeg tenker på min bror som fikk en datter i går. Jeg vil dedikere denne seieren til min niese, smiler 31-åringen.

Kristoff ble til slutt beste nordmann på en fjerdeplass.

– Jeg må innse det at jeg ikke var god nok i dag. Jeg er med og kjemper, og kommer nærmere og nærmere. De var rett og slett litt sterkere, sier Kristoff til TV 2.

– Det er bare å ta av seg hatten for Cavendish. Han viser at han ennå er den raskeste, sier nordmannen om torsdagens triumfator.

Van Avermaet i gult

Barta og Arashiro fikk en solid ledelse tidlig på etappen fra Arpajon-sur-Cére til Montauban, og med de to bruddkameratene i front gjorde spurterne opp om poengene på den innlagte spurten etter drøye 80 kilometer. Hjemmehåpet Bryan Coquard var først over i hovedfeltet foran Michael Matthews, Peter Sagan og Marcel Kittel.

Med 23 kilometer igjen var livet i front over for Barta og Arashiro, og dermed var det duket for en massespurt på et flatt og hurtig oppløp.

Solotriumfatoren fra den 5. etappen, Greg Van Avermaet, beholder den gule ledertrøya før rytterne går inn i fjellene i morgen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus