Meny

Coleman: – Kunne ikke vært stoltere

Chris Coleman trøste Gareth Bale og kaptein Ashley Williams etter at Wales ble slått ut av EM. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chris Coleman så sitt Wales tape EM-semifinalen, men etterpå snakket han mest om hvor usigelig stolt han er av spillerne sine.

– Vi fant aldri rytmen i dag, og jeg må gi Portugal anerkjennelse for at de forsvarte seg bra og drepte rommene. Jeg visste at det første målet ville bli veldig viktig. Vi mistet konsentrasjonen i fem minutter, og mot et lag av slik kvalitet blir man straffet for det, sa han.

– Man vinner og taper i fotball. Vi har vunnet mye, nå var det vår tur til å tape. Det er ingen hyggelig følelse, men jeg gratulerer Portugal. Nå håper jeg at de vinner finalen.

Han brukte litt tid med spillerne etter nederlaget.

– Jeg kan ikke få sagt hvor stolt jeg er av dem, over det de har prestert. Å komme til semifinale er forbløffende i seg selv, men det er måten de har gjort det på. I alle kamper unntatt den mot England, som vi tapte, har vi vist fram vår identitet, hvem vi er. Man kan bare kreve det beste, ikke mer, sa han.

– Jeg sa til dem at dette er ikke slutten for dem. De vil sikkert være i landslaget mye lenger enn jeg vil være som trener. Dette har vært en stor opplevelse, og den har gitt mersmak. Vi har brutt en psykologisk barriere og smakt på sluttspilldeltakelse. Vi vil ha mer av det, vi trenger mer av det. Om vi viser samme sult og vilje så vil vi greie det igjen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus