Meny

Federer sikter seg inn på nok en rekord

Etter en lang karriere er Roger Federer stadig aktuell for nye rekorder. Foto: Andrew Couldridge (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roger Federer (34) kan onsdag ta seg til karrierens ellevte Wimbledon-semifinale. I samme slengen kan han også bli spilleren med flest enkeltseirer i Grand Slam-turneringer.

Den 34 år gamle serberen møter kroatiske Marin Cilic, seedet som nummer ni, i onsdagens kvartfinale. Ingen enkel oppgave, men ved seier vil det blir hans 307. i Grand Slam-sammenheng. Da vil han i så fall passere Martina Navratilova som står med 306 seirer og 49 tap. Serena Williams følger på plassen bak med 303 seirer og 42 tap.

Seier mot Cilic vil også føre Federer opp på 84 seirer i Wimbledon, like mange som Jimmy Connors rekord.

Selv mener Federer at disse rekordene kun vil bety noe om han vinner sin åttende Wimbledon-tittel – og første Grand Slam-seier på fire år.

– Det vil sikkert være noe jeg er fornøyd med når jeg er ferdig, men jeg har aldri tenkt på disse rekordene, sier Federer.

I semifinalen venter eventuelt Novak Djokovic sin overmann, Sam Querrey, eller Milos Raonic.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus