Meny

Isabelle Pedersen jakter «bitchen» i seg

Isabelle Pedersen på pressekonferanse med friidrettsforbundet før EM-start. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isabelle Pedersen har funnet ut at det ikke nytter å være snill pike for å lykkes på korthekken. Nei, det er helt andre egenskaper som må være mer fremtredende.

– Jeg vet jo at det gjelder å være litt «bitch» og kjøre på hvis jeg skal være hekkløper og lykkes. Det gjelder først og fremst å være tøff, forklarer Isabelle Pedersen til det norske pressekorpset i den nederlandske hovedstaden der årets friidretts-EM dras i gang onsdag.

Bergenseren er en av de første norske som skal i aksjon med kvalifisering på korthekken allerede på formiddagsøkta første formiddag. Hun vet akkurat hva som kreves og hva hun må gjøre for å lykkes så langt det lar seg gjøre.

Hun var en tåspiss fra finalen på 100 meter hekk i VM i Beijing i fjor. Da var det bare tilfeldigheter – eller stang ut – som gjorde at hun ikke løp finalen.

I år har det ikke gått like bra. Hun er i EM, men har ikke vært i nærheten av det norske OL-kravet på 12,90 sekunder ennå.

Isabelle Pedersen løper 100 m hekk under Bislett Games. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gode forberedelser

Isabelle Pedersen mener forberedelsene hennes den siste tiden inn mot mesterskapet i Amsterdam har vært gode. Hun har trent hjemme i Bergen, og hun har hatt treneren sin, Dustin Imdieke med seg. Det betyr veldig mye.

– Vi har jobbet med en del detaljer og enkle ting, som at anklene er i riktig posisjon over hekkene og gjennom løpet og at armene er i god posisjon for å få best mulig fart, forteller Pedersen.

Hun har 13,12 som årsbeste denne sesongen. Det er langt unna det særnorske OL-kravet på 12,90, men også et stykke bak det internasjonale kravet på 13,00.

– Med gode forhold og litt klaff, mener jeg ikke det er veldig vanskelig å løpe tiden med ned til noe på 12,80-tallet, men skulle jeg klare 13,00 her, så mener jeg det også er en så bra tid at jeg bør bli med til OL, sier den friske ungjenta.

– Jeg ser på hekkløpet her i EM som helt åpent, men jeg er i alle fall klar til å gjøre en god jobb, sier Pedersen til NTB.

Innrømmer litt stress

Isabelle Pedersen forsøker å virke rolig når det blir snakk om OL-kravet og at hun fortsatt ikke har vært i nærheten av det som kreves.

– Jeg skal selvsagt innrømme at jeg hadde håpet det skulle ha gått mye bedre for meg til nå i sesongen, men det er vel først og fremst alle spørsmålene jeg har fått om OL-kravet som har gjort meg stresset, sier hun til NTB.

– Det er en ekstremt teknisk øvelse jeg driver med. Alt må klaffe for at det skal gå skikkelig fort, og jeg ser det begynner å falle noen brikker på plass nå. Men jeg må også innrømme at jeg er skuffet over at jeg ikke har sett 12-tallet på resultattavla ennå. Det er rett og slett litt kjipt, sier hun.

Målet i EM er først og fremst en plass i semifinalen.

– Målet fra nå av er å løfte meg slik at jeg kan begynne å løpe på jevnt, gode tider. Jeg satser også på å sette en skikkelig sesongbeste her i EM, og da bør jeg nå målet om en semifinale. Da vil jeg være spent hvis det skulle gå bra, men det gjelder å ta et løp av gangen og ikke stresse for mye, sier Pedersen.

Og det hemmelige våpenet hennes er å være litt «bitch» før og under løpene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus