Meny

Rooney flyttes høyere opp i banen under Mourinho

Wayne Rooney vil få en mer offensiv rolle i Manchester United enn han hadde forrige sesong. Her fra EM-kampen mot Island hvor England tapte 1-2. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wayne Rooney (30) har de siste årene blitt flyttet stadig lenger ned i banen. Det er det slutt på etter José Mourinhos ankomst.

Rooney slo gjennom i Premier League som spiss, men etter hvert som alderen har steget har han sunket dypere og dypere i banen og ofte figurert sentralt på midtbanen og styrt spillet derfra. Slik blir det ikke under José Mourinho.

Les også:  Mourinho: – Giggs ville ha jobben de ga meg

– I fotball er det mange oppgaver på banen. Den vanskeligste er jobben med å få ballen i mål. Spillere endrer egenskaper med alderen, men den naturlige appetitten spillere har ved å score mål forandrer seg aldri. Kanskje er han (Rooney) ikke en nummer ni lenger, men han vil aldri, aldri være en nummer seks hos meg. Han vil aldri befinne seg 50 meter unna målet. For meg vil han være en nummer ni eller en nummer 10, sa portugiseren på en pressekonferanse tirsdag.

Les også:   Zlatan er klar for Manchester United

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus