Keane og Gerrard herjet – de Jong så rødt

Robbie Keane var mandag tilbake på banen for Los Angeles Galaxy. Foto: Jayne Kamin-Oncea (Reuters / NTB scanpix)

Europeerne stjal oppmerksomheten da Los Angeles Galaxy vant 2-0 mot Vancouver Whitecaps. Robbie Keane scoret, Steven Gerrard leverte to assist, mens Nigel de Jong pådro seg direkte rødt kort.

Keane var tilbake på banen for Los Angeles Galaxy etter Irlands EM-eventyr. Eksperter var usikker på om det var riktig å sette ham rett inn på laget etter utladningen i Frankrike, men Keane svarte kritikerne og hilset umiddelbart til fansen med en vakker scoring før det var spilt tolv minutter.

Spissen ble spilt opp av Gerrard, og fra drøyt 16 meter bøyde Keane ballen vakkert i lengste kryss.

Stillingen sto seg til det hadde gått to minutter av annen omgang. Da slo Gerrard et presist hjørnespark fra høyre, og foran mål steg Jeff Larentowicz til værs og stanget inn 2-0-scoringen.

Like positivt var ikke bidraget til nederlandske Nigel de Jong. Kvarteret før slutt hoppet han hodeløst inn i en takling. Dommeren tok først opp det gule kortet, men ombestemte seg og ga i stedet helt korrekt det røde.

LA Galaxy står med 28 poeng etter 17 kamper. Det holder foreløpig til 4.-plass i Western Conference. FC Dallas topper med 34 poeng.