Felix mot historisk OL-start med årsbeste i verden

<p>Allyson Felix kvalifiserte seg for 400-meteren på det amerikanske OL-laget med årsbeste i verden. Hun satser også på å løpe 200 meter i Rio. Den kombinasjonen er det bare to kvinner som har satset på før henne. Målet hennes i Rio er fire gull. Foto: Kirby Lee (USA Today Sports / NTB scanpix)</p>
Allyson Felix kvalifiserte seg for 400-meteren på det amerikanske OL-laget med årsbeste i verden. Hun satser også på å løpe 200 meter i Rio. Den kombinasjonen er det bare to kvinner som har satset på før henne. Målet hennes i Rio er fire gull. Foto: Kirby Lee (USA Today Sports / NTB scanpix)

Allyson Felix har fått det til å løsne akkurat i tid til OL. Med årsbeste i verden på 400 meter er det klart at hun løper både den og 200-meteren i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en svært sjelden kombinasjon. At utøvere satser på 100 og 200 meter er vanlig, men 200 og 400 meter er det bare to kvinner som har forsøkt seg på i mesterskap tidligere. Allyson Felix går med andre ord mot en historisk OL-start på Joao Havelange-stadion i Rio midt i august

30-åringen fra Los Angeles har hatt som mål å løpe den vanskelige kombinasjonen 200 og 400 meter helt siden i fjor, men drømmene fikk et skudd for baugen da hun var uheldig og rullet av en medisinball i april. Resultatet var avrevne sener i den venstre ankelen, ingen lett skade å bli kvitt for en utøver som er avhengig av å ha friske og spreke bein.

Etter skaden hadde hun problemer med å gå skikkelig, men Felix ga ikke opp. Flere nedturer fulgte, men hun ble klar til de amerikanske OL-uttakingene, og selv om de begynte litt dårlig, er det hun som er kommet ut av dem som vinner.

Da kvalifiseringen startet på 400 meter i Eugene, var ikke Allyson Felix på topp. Det hun fikk til på distansen var lite overbevisende, men hun tok seg sammen, og på avslutningsdagen raste hun inn til 49,68 sekunder og satte årsbeste i verden. Med ett var hun glohet gullkandidat på øvelsen i Rio.

– Dette er det beste Allyson (Felix) noensinne har gjort. Hun har vunnet OL-gull fire ganger tidligere, men aldri, ikke på noen distanse, har hun prestert som hun gjorde i denne kvalifiseringen, sa trener Bobby Kersee.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus