Meny

Vilsvik og Kastrati avgjorde for Godset

Drammen 20160704. Eliteserien fotball 2016: Strømsgodset-Aalesund. Muhamed Keita jubler sammen med Marcus Pedersen (t.h.) etter å ha scoret Godsets første mål under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Aalesund på Marienlyst stadion. Strømsgodset vant til slutt 4-2. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset slo Aalesund 4-2. Lars Vilsvik og Flamur Kastrati avgjorde med sine scoringer i annen omgang etter at det sto 2-2 til pause.

Gjestene fra Aalesund kom ikke best i gang på Marienlyst, men det var likevel Aalesund som tok ledelsen i kampen. Allerede etter fem minutter klarte Mustafa Abdellaoue å sende de oransje foran. Han fikk ballen etter at Aalesund hadde brutt et Strømsgodset-framspill med en heading.

Ballen havnet etter hvert hios Abellaoue som grep sjansen som bør og scoret utakbart for Espen Bugge Pettersen i Godset-målet.

Men allerede drøye ti minutter senere skapte Muhamed Keita balanse i stillingen med et flott skudd etter at han hadde fintet unna en Aalesund-forsvarer. Et flott mål av Keita som måtte forlate banen like før slutt med en liten skade.

Selvmål

Etter å ha ligget under med 0-1 etter bare fem minutter, var det plutselig hjemmelaget som var i føringen vel 20 minutter senere. Midtstopper Kim André Madsen presset på foran Aalesund-målet på en dødball. Det endte med et selvmål som mange ville gi til nettopp Madsen, som aldri hadde scoret i eliteserien tidligere.

Det har han fortsatt ikke, men uten det presset han la på Aalesund-spillerne, er det ikke sikkert det ville blitt scoring, så han var nær.

Men Godset klarte ikke å holde på ledelsen i mer enn åtte minutter, for etter 34 minutters spill fikk Peter Orry Larsen fulltreff.

Han sto på omtrent 16 meter og fikk en ball som han ekspederte videre på full volley. Dermed kunne lagene gå til pause med 2-2.

Det hadde nok gjestene fra Aalesund best grunn til å være fornøyde med, for Godset var et lite hakk bedre gjennom de første 45.

Best i gang

Hjemmelaget kom også best i gang i annen omgang, men noe solid overtak sikret ikke drammenserne seg ikke. 16 minutter før slutt av ordinær tid fikk Lars Vilsvik en pasning fra Petter Vaagan Moen. Sist nevne la inn fra venstre.

Larsen sto på 10.-12 meters hold og plasserte ballen kontrollert og fint i nettet. Han ga hjemmelaget fortjent 3-2 ledelse.

Aalesund forsøkte å kjøre på etter kalddusjen og spilte seg til noen sjanser, men kampen så ut til å ebbe ut med 3-2.

Nesten åtte minutter på overtid, da Aalesund hadde sendt alt de hadde i angrep, fikk Flamur Kastrati som kom inn i det aller siste minuttet av ordinær tid, full klaff. Han scoret og fastsatte sluttresultatet til 4-2, en fullt fortjent seier til Strømsgodset som passerte Viking og plasserte seg på tredjeplassen på tabellen bak Rosenborg og Odd.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus