Sesongbeste for Tutta

Suzann Pettersen leverte sesongbeste da hun kom på 3.-plass i ukens LPGA-turnering. Foto: Kelvin Kuo (Reuters / NTB scanpix)

Suzann Pettersen sikret sesongens beste prestasjon på LPGA-touren med 3.-plass søndag. Gryende form er gode nyheter før US Open og Rio-OL.

Den norske 35-åringen kjempet seg inn i seierskampen etter en fantastisk 64-runde på dag to av turneringen. Hun klarte imidlertid ikke å følge opp superrunden lørdag eller søndag, men 3.-plassen var likevel kjærkommen.

På sisterunden åpnet Tutta strålende med tre birdier i løpet av de første fem hullene. En dobbeltbogey (hull 11) og bogey (17) sendte henne tilbake til par for dagen.

Totalt endte Pettersen ni slag under par. Det var fem slag bak vinneren, det canadiske stjerneskuddet Brooke Henderson (18), men kun ett slag bak toeren, Stacy Lewis fra USA.

Seieren var Brooke Hendersons annen strake i samme turnering. 18-åringen tok sin første seier på LPGA-touren i tilsvarende turnering i fjor.

– Å klare å forsvare seieren fra i fjor er utrolig stort. Det er kult å ta sin tredje seier på LPGA-touren, sa Henderson som kunne innkassere rundt 1,6 millioner kroner for bragden.