Meny

Over 1.000 pågrepet under fotball-EM

Fransk politi har hatt nok å gjøre på grunn av slagsmål mellom rivaliserende fans under fotball-EM. Foto: Jean-Paul Pelissier (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi har til sammen gjort over 1.000 pågripelser i forbindelse med fotball-EM. 34 av de arresterte er utvist fra landet, opplyser innenriksminister Bernard Cazeneuve.

– Siden starten på mesterskapet har politiet foretatt over 1.000 pågripelser, som har ført til 600 varetektsfengslinger og 56 domfellelser, sier Cazeneuve til avisen La Provence.

Bråket startet for alvor da England og Russland møttes på EMs annen dag i Marseille. Supportere fra de to landene barket sammen til slagsmål der totalt 35 personer ble skadd. Cazeneuve forteller at mange av pågripelsene og utvisningene knyttes nettopp til England – Russland-oppgjøret. Minst 23 russere er blant dem som har fått beskjed om å forlate Frankrike.

Myndighetene i landet har mobilisert rundt 90.000 sikkerhetsvakter og private vakter under EM, som avsluttes kommende søndag.

Les også:  557 fotballpøbler pågrepet i Frankrike

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus