Nok en hjemmesmell for Stabæk

HJEMMETAP: Stabæk-Sogndal (0-1). Stabæk-keeper Mandé Sayouba (t.v.) ser at Sogndal har scoret kampens eneste mål under eliteseriekampen mellom Stabæk og Sogndal på Nadderud stadion. Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg og Birger Solberg Meling (t.h.) fortviler i bakgrunnen, mens Ole Amund Sveen jubler. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det er lite igjen av Stabæks hjemmefort. Søndag røk bæringene 0-1 for Sogndal og gikk av Nadderud som taper for femte gang i år.

Mahatma Osamanu Otoo scoret vinnermålet drøye kvarteret før slutt. Innbytteren dukket opp ved bakerste stolpe og pirket ballen inn fra kort hold.

Det var en fortjent borteseier. Sogndal var farligst i begge omgangene, men særlig etter pause skapte gjestene mye kaos i Stabæks egen 16-meter. Ved en time spilt fikk Gilbert Koomson helt umarkert ruve i luften, men headingen endte utrolig nok et par meter utenfor.

Stabæk fikk til svært lite på eget gress. Shadrach Eghan skjøt riktignok et frispark i tverrliggeren i sluttminuttene, men misnøyen på tribunen var ikke til å ta feil av.

Frustrasjon

Bærum-klubben har tapt hele fem av sju hjemmekamper i år. Seier søndag ville tatt Stabæk forbi Vålerenga og opp på sikker plass, men ble i stedet værende på nest sisteplass.

Allerede etter en halvtime begynte utålmodige Stabæk-supportere å synge «Gi oss ett mål, det er alt vi ber om». Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen, for Nadderud-publikummet er ikke akkurat blitt bortskjemt i år. Stabæk hadde kun fem scoringer på seks hjemmekamper før møtet med Sogndal.

Kampen startet i krabbegir. Lagene måtte tydeligvis bruke det første kvarteret til å komme seg ut av feriemodus. Det tok seg litt opp inn mot pause, men spillet holdt fortsatt laber kvalitet.

Sogndal hadde den største sjansen i første omgang. Etter 18 minutter var Gilbert Koomson alene med Stabæk-keeper Mande Sayouba, men ghaneserens skudd strøk lengste stolpe.

Poengkrise

Etter snart halvspilt serie har Stabæk kun samlet sammen ti poeng. Sogndal tok på sin side et byks bort fra nedrykkssonen og ligger på niendeplass med sine 18 poeng.

Eliteserien ruller videre neste helg. Stabæk reiser da til Åråsen for å møte formsvake Lillestrøm, men først skal bæringene prøve å avansere i europaligakvalifiseringen. Returoppgjøret mot walisiske Connah's Quay Nomads (0-0 i første kamp) spilles torsdag på Fredrikstad stadion.

Sogndal har Molde som neste motstander hjemme på Fosshaugane.