Molde tapte hjemme og rykket tilbake på tabellen

HJEMMETAP: Moldes Eirik Hestad (midten) fortviler etter å ha misbrukt en sjanse i eliteseriekampen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Innbytter Mathias Bringaker sørget for at Viking tok Moldes skalp med 1-0 i Rosenes by. Stavanger-laget, som passerte Ole Gunnar Solskjær og co. på tabellen, ligger nå på tredjeplass.

– Utrolig godt å få denne borteseieren. Det var sykt viktig å få en god start på høstsesongen, sa matchvinner Bringaker til TV 2.

– Vi mangler det siste lille foran mål, sa en skuffet Ole Gunnar Solskjær, Moldes trener.

Tabelltreer Viking har fire poeng opp til Odd, som slo Vålerenga 1-0 i Oslo tidligere søndag. Rosenborg topper serien med 33 poeng, tre poeng foran Odd. Molde falt ned til femteplass etter søndagens nederlag, men MFK har bare to poeng opp til Viking.

– Jeg tror høstsesongen kan bli veldig bra. Vi har en ung tropp, men vi kjemper hardt, sa Bringaker.

Bringaker ble matchvinner etter 71 minutters spill i Molde. Claes Kronberg slo hardt og lavt inn fra høyresiden, og der kunne 19-åringen enkelt sette ballen i mål fra kort hold. Hjemmelaget maktet ikke å svare, og dermed endte oppgjøret med ettmålsseier til gjestene.

Sjansefattig

Kampen var ikke preget av de veldig store sjansene før hvilen, men Viking yppet seg ved et par anledninger.

En frisk Zymer Bytyqi avsluttet bra fra distanse, men Molde-forsvaret fikk blokkert. Bytyqi hadde også et fint innlegg til Patrick Pedersen, men danskens heading gikk rett på Molde-keeper Andreas Linde.

Samuel Adegbenro kom også til avslutning fra god posisjon, men nigerianerens skudd gikk rett på Linde.

Harmeet Singh kom nærmest for Molde, men midtbanemannens skudd gikk rett på Iven Austbø i Viking-buret.

Hjemmelaget hadde mest ball før Viking tok føringen i 2. omgang, men uten å skape de store sjansene.

Austbø reddet

Molde-spillerne løftet seg imidlertid etter Vikings 1-0-scoring, men utligningen uteble. Mohamed Elyounoussi løsnet skudd etter 80 minutter, men forsøket ble reddet av Austbø.

Like etter fikk Mattias Moström en alle tiders mulighet til å gjøre 1-1, men svenskens chip fra kort hold ble for svak. En lettet Austbø i Viking-buret plukket enkelt forsøket fra Molde-veteranen.

Ruben Gabrielsen fikk en stor mulighet på overtid, men Molde-spillerens heading inne i feltet gikk over mål. 24-åringen mente han burde hatt straffespark i situasjonen, men fikk ingen gehør av dommer Dag Vidar Hafsås.

8211 tilskuere i Molde måtte konstatere at gjestene stakk av med de tre poengene, og at MFK dermed tapte terreng i medaljekampen.

– En sterk bortekamp av Viking. Molde sto uten tap på sine 12 siste hjemmekamper i serien før denne kampen, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes på tampen av oppgjøret.