Meny

Henrykt Zlatan etter Manchester United-overgangen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha varslet på Instagram torsdag at han var klar for Manchester United signerte Zlatan Ibrahimovic for den engelske klubben fredag.

– Jeg er absolutt henrykt over å ha skrevet under for Manchester United og jeg ser virkelig fram til å spille i Premier League. Jeg kan ikke vente med å jobbe under José Mourinho igjen. Han er en fantastisk manager og jeg er klar for denne nye og spennende utfordringen. Jeg har virkelig nytt min karriere så langt og ser fram til å skape nye minner. Jeg er nå klar til å skape spesielle øyeblikk i England, sier Zlatan til klubbens hjemmeside.

– Det er på tide å la verden få vite det. Min neste klubb er Manchester United, skrev 34-åringen på Instagram torsdag, da han slapp nyheten.

Dagen etter kom bekreftelsen fra den engelske klubben på Twitter i form av en video der svensken iført United-drakt sier: – It's Zlatan time (Det er tid for Zlatan).

Les også: Zlatan er klar for Manchester United

– Taler for seg

Overgangen har vært en snakkis i lang tid, men fredag ble det altså offisielt at Zlatan blir gjenforent med sin tidligere sjef José Mourinho i Manchester-klubben.

FORNØYD: José Mourinho er fornøyd med å ha fått hentet sin tidligere elev i Inter, Zlatan Ibrahimovic, til Manchester United. Arkivfoto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix

– Zlatan trenger ikke ytterligere presentasjon. Statistikken hans taler sitt eget språk. Ibra er en av verdens beste spillere og han gir alltid 100 prosent. Han har vunnet viktige ligagull i verdensfotballen, og nå får han muligheten til å spille i den beste ligaen i verden. Han vil hjelpe laget til å vinne titler, sier Mourinho.

Portugiseren var også svenskens sjef i Inter i 2008 og 2009.
Les også: Zlatan: – Jeg gjorde Sverige til mitt land

Ett år

Ifølge flere engelske medier skal det være snakk om en ettårskontrakt som gjør storscoreren til en av klubbens aller best betalte med en ukelønn på om lag tre millioner kroner. 34-åringen skal også ha opsjon på å forlenge kontrakten ytterligere ett år.

Offisielt har spissen vært Paris St. Germains eiendom fram til torsdag, og det er kanskje noe av årsaken til at bekreftelsen har drøyd så lenge.

Spissens kontrakt med den franske storklubben gikk ut etter denne sesongen. Dermed kommer Zlatan som såkalt Bosman-spiller til Premier League.

Les også: Zlatan takket for seg med to mål og cuptittel

Mål

Superstjernen scoret 38 mål i Ligue 1 på 31 kamper denne sesongen, og scoret totalt 113 mål over 122 seriekamper i løpet av fire år i Frankrike.

Svensken ga seg som landslagsspiller etter EM-exiten med Sverige etter 116 landskamper og 62 mål for de gule og blå.

Zlatan har spilt for Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og PSG i løpet av en lang og innholdsrik karriere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus