Idrettsforbundet uttrykker bekymring for Brækhus-kampen

Visepresident i Norges Idrettsforbund, Oddvar Johan Jensen, mener antidopingarbeidet som er lagt til grunn for Cecilia Brækhus' proffkamp på norsk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brækhus var i fyr og flamme da hun onsdag fikk beskjed om at hun får bokse i Oslo Spektrum 1. oktober etter at søknaden nå har gått igjennom.

Norges Idrettsforbund (NIF) har tidligere uttrykt sin bekymring for ivaretakelsen og oppfølgingen av antidopingbestemmelsene. Det har ikke endret seg.

– Vi har ikke uttalt oss for eller imot Brækhus, vi er opptatt av to ting: Sikkerhet og antidopingarbeid, sier Jensen til NTB.

– Godkjenningsnemda godtok punktene rundt antidopingarbeid under tvil, men der faller nok vår vurdering mer på at de ikke er gode nok. Dersom noen blir tatt i doping, hvordan skal dette sanksjoneres? Rekkevidden av sanksjonene en utøver kan ilegges er veldig svak.

Leder av godkjenningsnemda, Niels Kjær, bekrefter overfor NTB at problemstillingen rundt antidoping har vært et kjernespørsmål i behandlingen av søknaden. I 2015 ble søknaden avslått.

– Det som tidligere har vært et problem for denne søkeren er at de ikke har klart å følge opp antidopingreglene godt nok. Nå som det er oppfylt, gikk søknaden igjennom, sier Kjær til NTB.

Personvernpolicy