Portugal videre i siste liten

Ricardo Quaresma ble matchvinner da Portugal avanserte til kvartfinalen til EM. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix)

Rett etter at Kroatias Ivan Perisic headet i stolpen fikk Portugal kontringen som sendte dem videre til kvartfinalen i fotball-EM. Ricardo Quaresma scoret den avgjørende 1-0-scoringen.

Cristiano Ronaldo scoret to mot Ungarn, men hadde vært nærmest usynlig gjennom 120 minutter mot Kroatia i lørdagens åttedelsfinale. Med tre minutter igjen av annen ekstraomgang fikk han endelig vist seg frem. Ronaldo fikk ballen på høyresiden, men avslutningen hans gikk rett på Kroatia-keeper Danijel Subasic.

Returen gikk til Quaresma, og han scoret enkelt med hodet.

Det skjedde rett etter at Kroatia hadde et par fine muligheter. Kroatene hadde en stor mulighet på overtid av annen ekstraomgang også, men ballen ville ikke inn.

Sjansene kom seint i denne kampen. Lenge skjedde det absolutt ingenting i det som var en av EMs klart mest kjedelige kamper til nå.

De første 45 minuttene var døsende kjedelige. For 19. gang under mesterskapet sto det 0-0 etter 1. omgang. 0-0 er en ting, 0-0 over 45 minutter uten en eneste stor sjanse noe annet. Portugals midtstopper Pepe fikk den eneste brukbare sjansen før pause da han headet en halv meter over fra godt hold. Stort mer skjedde det ikke på Stade Bollaert-Delelis i Lens i den første halvdelen av ordinær tid.