Serena vil motbevise tvilerne

Serena Williams har ikke innfridd forventningene så langt i 2016. Neste uke prøver hun å snu trenden i Wimbledon-turneringen. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB scanpix
Serena Williams har ikke innfridd forventningene så langt i 2016. Neste uke prøver hun å snu trenden i Wimbledon-turneringen. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tennisstjernen Serena Williams har slitt tungt med å følge opp fjorårets supersuksess. Kan Wimbledon bli et vendepunkt?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste uke starter Williams jakten på sin sjuende Wimbledon-triumf og totalt sin 22. Grand Slam-tittel. Men i motsetning til i fjor er hun nå omgitt av mye tvil.

Hittil har sesongen vært en skuffelse. I både Australian Open og Roland-Garros gikk Williams på overraskende finaletap. Hun erkjenner at 2016 ikke har levd opp til forventningene.

– Det har ikke gått så bra som jeg ønsket. Jeg kan gjøre det bedre, men sånn tenkte jeg også om 2015, sier Williams.

34-åringen var på nippet til å skrive historie da hun i fjor vant årets tre første Grand Slam-turneringer. Med triumf i US Open ville hun blitt første kvinne til å vinne alle fire GS-titlene i et kalenderår siden Steffi Graf klarte det i 1988. Men i semifinalen røk Williams på et sjokktap for outsideren Roberta Vinci.

Siden den septemberdagen i New York har Williams sett langt mer sårbar ut. Hun har alltid vært kjent for å utmatte konkurrentene med rå kraft, men hittil i år har amerikaneren kun vunnet én av fem turneringer. Den ene triumfen kom i Roma i mai.