Sveits følger Frankrike til åttedelsfinalen

Et tett oppgjør mellom Sveits og Frankrike endte 0-0. Her er det Sveits-spiller Admir Mehmedi som er i duell med Frankrikes Adil Rami. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix Foto: Carl Recine / Reuters

Frankrike er gruppevinner etter et målløst oppgjør mot Sveits. 0-0 holdt også for Sveits til å bli gruppetoer og gå videre til åttedelsfinalen i EM.

Frankrike var allerede videre til cupspillet før siste gruppespillkamp mot Sveits, og landslagstrener Didier Deschamps valgte å gjøre flere endringer på laget som slo Albania 2-0. Tre av lagets største stjerner, Premier League-spillerne Dimitri Payet, Olivier Giroud og Ngolo Kanté, ble alle plassert på benken. Også Anthony Martial og Blaise Matuidi startet Sveits-oppgjøret på sidelinjen.

Juventus-stjernen Paul Pogba, som ble vraket mot Albania, var mye involvert de første minuttene, i begge ender av banen. Sveits-midtstopper Fabian Schär traff godt med hodet på et hjørnespark, og på bakerste stolpe hadde Pogba alt annet enn god kontroll. 23-åringen kunne fort satt ballen i eget mål, men Frankrike, og en liggende Johan Djourou fra Sveits, fikk til slutt klarert.

Ødelagte drakter

Litt senere var det imidlertid i riktig ende av banen at midtbanespilleren markerte seg. På kort tid hadde Pogba tre meget gode avslutninger på mål. De to første fikk Sveits-keeper Yann Sommer slått til corner, mens det siste skuddet suste i tverrliggeren og over.

Deretter roet det seg litt ned, og det meste handlet om franskmenn som ikke klarte å holde seg på beina på den glatte og løse gressmatta, og sveitsere som fikk minst fire drakter revet i stykker på grunn av trøyeholding – og noe som må sies å være svært dårlig stoffkvalitet.

Lagene gikk til pause med 0-0, som betydde avansement også for Sveits, mens Albania hadde klatret forbi Romania og opp på tredjeplass med sin 1-0-ledelse i den andre kampen i gruppe A.

Tverrliggertreff fra Payet

I annen omgang var det Antoine Griezmanns tur til å fyre av fra distanse, men Sommer fikk slått unna også dette skuddet. 62 minutter var spilt da Deschamps byttet ut Kingsley Coman og satte innpå Payet, som scoret mot både Romania og Albania.

Et kvarter før slutt bredsidet West Ham-spilleren ballen i tverrliggeren på volley etter at Moussa Sissoko hadde gjort et strålende forarbeid.

Sveits trengte seier for å ta gruppeseieren, men skapte ikke altfor mye. Uavgjort og fem poeng sammenlagt holdt likevel fint til å gå videre sammen med Frankrike som endte på sju poeng.