Sturridge ga England seieren over Wales

Innbytter Daniel Sturridge ble matchvinner mot Wales.
Innbytter Daniel Sturridge ble matchvinner mot Wales. Foto: Andy Rain / Epa

Innbytter Daniel Sturridge ble matchvinner på overtid da England slo Wales med 2-1 i gruppe B torsdag.

Før det hadde en annen innbytter, Jamie Vardy, sørget for utligning i annen omgang. To minutter ut i ekstratiden dukket Liverpool-spissen opp inne i feltet og satte ballen i mål.

Etter 1. omgang så det nemlig ut som om det var Wales som kunne begynne å tenke på cupspillet, mens tafatte engelskmenn synes å få en tidlig EM-exit hengende over seg.

Gareth Bale ga waliserne ledelsen tre minutter før pause, mens Vardys utligning kom etter 56 minutter.

Chris Coleman og hans Wales la seg lavt på banen. Engelskmennene som stilte med samme startoppstilling som mot Russland, med Harry Kane, Adam Lallana og Raheem Sterling på topp, gikk ofte rett i den tette forsvarssekken.

Raheem Sterling fikk en kjempesjanse til å gi engelskmennene en pangstart etter sju-åtte minutter etter å ha blitt framspilt av Adam Lallana, men forsøket endte til side for mål.

5-4-Bale

Det var snakk om før EM at Wales stort har spilt med formasjonen 5-4-Bale og mye lignet på det innledningsvis.

Wales' store stjerne Gareth Bale fikk muligheten på et frispark fra drøy distanse etter 42 minutter. Englands betrodde sisteskanse, Joe Hart, så ikke skuddet fra godt over 30 meter som kom over muren, og han var for sent nede og ballen snek seg inn helt nede ved stolperoten. Det var Real Madrid-stjernens annet frisparkmål i EM.

Tidlig ble det ropt om mer kreativitet i det engelske laget. Slik det ble spilt i 1. omgang manglet det meste. Etter pausen tok Roy Hodgson de rette grepene. Kane og Stirling erstattet med Jamie Vardy og Daniel Sturridge. Dermed klarte engelskmennene å spille seg til flere gode posisjoner for avslutning.

Hjelp

Kaptein Rooney var nær utligning etter 55 minutter. Kort etter presenterte storscoreren Vardy seg. Han fikk veldig god hjelp fra waliserne denne gangen.

Stopperen Ashley Williams var uheldig å heade fram ballen til en Vardy som fra sin offsideposisjon takket pent for gaven og nettet sikkert. Hadde ballen kommet fra en medspillet hadde han vært i offside. Uansett så var det Leicester-spissen fjerde landslagsmål på fem kamper.

Etter 73 minutter ble den engelske tredje spissen fra start byttet ut. Lallana ble erstattet med 18-åringen Marcus Rashford. United-spilleren fikk dermed sin EM-debut.

England har igjen Slovakia, mens Wales møter Russland i de siste kampene i gruppen 20. juni.