Hamsik-perle senket Russland

Slovakias Marek Hamsik ble matchvinner med sitt flotte 2-0-mål i 1. omgang mot Russland i Lille onsdag.
Slovakias Marek Hamsik ble matchvinner med sitt flotte 2-0-mål i 1. omgang mot Russland i Lille onsdag. Foto: Christian Hartmann / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kvarters storspill fra Slovakias Marek Hamsik var nok til å sikre 2-1-seier og samtidig sette kniven på strupen for Russland i fotball-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har en trussel om utestengelse hengende over seg, men etter tapet for Slovakia står laget i fare for å sende seg selv ut av EM.

Russland gikk offensivt ut og var det førende laget i store deler av 1. omgang. Etter halvspilt omgang skapte laget en rekke sjanser. Fjodor Smolov forsøkte seg fra distanse, men skuddet strøk like utenfor.

Storvokste Artem Dzjuba var stadig en trussel for Martin Skrtel i det slovakiske forsvaret. Den offensive satsingen fikk ingen uttelling. Derimot ble russerne hardt straffet for at lagets backer satset litt for mye framover. Mye av det defensive arbeidet ble etterlatt til et ikke altfor hurtig russisk midtforsvar. Det utnyttet slovakene og ikke minst Hamsik.

Lekkert

Litt mot spillets gang slo Slovakias stjerne Hamsik til etter en drøy halvtime. Først slo han en lekker langpasning til Vladimir Weiss. Relativt alene mot flere russiske forsvarere sendte han slovakene i ledelsen med et lavt skudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske landslagssjefen Leonid Slutskij så ut som om lynet akkurat hadde slått ned like i nærheten av ham.

Verre skulle det bli. Like før sidebytte tok Weiss en kort corner til Hamsik. Napoli-spilleren dro seg innover i banen før han fintet vekk en russisk oppasser og banket ballen via stanga og i mål i det lengste hjørnet.

Spenning

Etter hvilen fortsatt russerne å ha mye ballinnehav, mens slovakene var også giftige framover når sjansene bød seg på kontringer.

Likevel var det Russland som sto for det neste målet. Drøye ti minutter før slutt skapte innbytter Denis Glusjakov ny spenning i kampen da han headet inn reduseringen. Tross et massivt russisk press klarte Jan Kozaks menn å ri stormen av.

Russland har igjen Wales i den siste gruppespillskampen 20. juni, mens Slovakia møter England. Først er det kamp mellom England og Wales torsdag.