40 skadd i gatekamper i Paris

Fransk politi støtte sammen med demonstranter under tirsdagens protestmarsj i Paris. Foto: Philippe Wojazer/ Reuters / NTB scanpix
Fransk politi støtte sammen med demonstranter under tirsdagens protestmarsj i Paris. Foto: Philippe Wojazer/ Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 40 personer er skadd i gatekamper mellom flere hundre maskerte demonstranter og politifolk i Paris, mens 73 personer er pågrepet, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant de 40 skadde er 29 medlemmer av sikkerhetsstyrkene, opplyser fransk politi.

Uroen brøt ut under en protestmarsj mot regjeringens omstridte arbeidslivsreform. Demonstrantene kastet gjenstander mot politiet, mens politiet svarte med tåregass og vannkanoner.

Sju fagforbund og studentorganisasjoner sto bak demonstrasjonen. Mange tusen fagforeningsmedlemmer er busset til Paris i forbindelse med marsjen.

De store protestene skjer mens Europas øyne er rettet mot Frankrike på grunn av fotball-EM, og et stort antall tilreisende befinner seg i landet.

Les også: Sammenstøt og protester i Frankrike

Les også: Fotballfans møtes av streik og søppel i Frankrike

Busset til Paris

Streiken førte tirsdag også til stans i kollektivtransporten, samtidig som det ble arrangert en rekke protestmarsjer rundt omkring i landet. Titusener av mennesker var ventet å delta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Streiken satte også sitt preg på Frankrikes mest kjente turistattraksjon Eiffeltårnet, der turister møtte stengte dører ettersom de ansatte er blant de streikende.

Les også: Frankrike rammet av pilotstreik

Nei til reform

Frankrike har i månedsvis vært preget av streiker og aksjoner i protest mot at landets sosialistregjering har foreslått å lempe på en rekke bestemmelser i arbeidsmiljøloven.

Blant annet skal det bli lettere å sparke ansatte og tilpasse arbeidstid, ferier og permisjoner etter arbeidsgiverens behov. Regjeringen mener at dette vil bidra til å redusere arbeidsledigheten, som nå ligger på 10 prosent.

Ifølge politiet var det ventet 50.000 deltakere i marsjen, som skjer mens fotball-EM går sin gang i byen.

Philippe Martinez i fagorganisasjonen CGT har på forhånd spådd en «enorm» oppslutning. Hele 700 busser er leid inn for å få medlemmer til Paris.

– Dette er ikke slutten. Kampen er langt fra over, sier Martinez.

Les også:

Minst 100 personer pågrepet i Frankrike før fotball-EM

Russland ilagt millionbot etter EM-opptøyer

Supporter livstruende skadd i fotballvold i Marseille

Russiske Vladimir: – Engelskmennene slåss som jenter