John Arne Riise legger opp

Comebacket i Aalesund ble ingen suksess for John Arne Riise. Nå legger han opp. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

AaFK-spilleren John Arne Riise (35) legger opp med umiddelbar virkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riise skriver om beslutningen på sin egen blogg. Han oppgir sviktende motivasjon som hovedårsaken til avgjørelsen han har tatt. Riise kaller det sitt livs viktigste og tyngste avgjørelse.

– Jeg har bestemt meg for å si opp jobben min og avbryte kontrakten med Aalesund. Det skjer nå midt i sesongen, skriver blant annet Riise.

Han begrunner det slik:

– Den siste tiden har det vokst fram en helt ny følelse i meg: Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste. Jeg har lyst til å spille fotball, men motivasjonen er likevel ikke sterk nok til å kjøre løpet på toppnivå. Denne kroppen – og dette hodet – har vært gjennom veldig mye de siste 20 årene. Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig skriver Riise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hemmelig

35-åringen forteller at hans hemmelig, indre mål var å spille toppfotball i Norge til han ble 40 år. Den ambisjonen blir det trolig ikke noe av.

– Kanskje kommer gleden og den nødvendige motivasjonen en gang tilbake, hva veit jeg, men nå er den ikke stor nok. Jeg beklager. Spesielt overfor laget, for hele klubben og for alle supporterne.

Riise orienterte AaFK-ledelsen om det som ville komme for noen dager siden. Han sier at han møtte forståelse og aksept hos AaFK-sjef Henrik Hoff.

Riise skriver at det aller vanskeligste var å orientere lillebror Bjørn Helge Riise om at det var slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han var lei seg da han skjønte at jeg ikke kunne overtales til å fortsette.

Selv om Riise ikke lenger skal spille fotball i Aalesund, blir han boende i byen. Planen er å bytte ut leiligheten med eget hus.

Les også: Riise legger seg flat etter utbrudd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lang karriere

John Arne Riise har en omfattende karriere bak seg. Allerede som 17-åring reiste han fra Norge for å bli proff i Monaco.

Han har også spilt for klubbene Liverpool (England), Roma (Italia), Fulham (England), APOEL Nikosia (Kypros), Dehli Dynamos (India).

Sunnmøringen fikk med seg 110 landskamper for Norge.

Riise innkalte søndag til pressekonferanse i Aalesund senere mandag.

Les også: Bettingselskap dropper Riise-reklamer

John Arne Riise:

* Født: 24. september 1980 (35 år)

* Landskamper/mål: 110/16

* Tidligere klubber: Aalesund (Norge), Monaco (Frankrike), Liverpool (England), Roma (Italia), Fulham (England), APOEL Nikosia (Kypros), Dehli Dynamos (India).

* Aktuell: Offentliggjorde mandag at han legger opp med umiddelbar virkning.