Penguins tok hjem Stanley Cup-trofeet

Pittsburgh Penguins ble mester med 4-2-seier sammenlagt over San Jose Sharks. Foto: Jerry Lai (USA Today / Reuters / NTB scanpix)

Pittsburgh Penguins er NHL-mester for første gang siden 2009 etter å ha avgjort med 3-1 i sjette finalekamp mot San Jose Sharks.

Avgjørelsen falt på bortebane for Penguins, som hadde rotet bort en «matchball» hjemme i Pittsburgh torsdag. Sharks gjorde et siste forsøk på å skaffe forlengning ved å ta ut keeperen i sluttminuttene, og da fikk svensken Patric Hörnqvist gleden av å sette 3-1-målet i tomt bur.

Pittsburgh-lagets kaptein og store stjernespiller, Sidney Crosby, var sentral i kampen med assists på gjestenes to siste mål. Den meritterte canadieren kunne løfte Stanley Cup-trofeet for annen gang.

Penguins var det store formlaget i NHL før sluttspillet startet i vår, og Crosby og lagkameratene har hatt en imponerende ferd mot tittelen. New York Rangers (4-1), Washington Capitals (4-2) og Tampa Bay Lightning (4-3) ble i tur og orden slått før Sharks måtte gi tapt i finalen.

Penguins tok føringen etter åtte minutter av søndagens kamp ved Brian Dumoulin. Sharks kvitterte ved Logan Couture tidlig i annen periode, men bare minuttet etter sendte Kris Letang Penguins i føringen på ny.

Sharks spilte finale i NHL-sluttspillet for første gang i år. Penguins hadde fra før vunnet i 2009, 1992 og 1991 og tapt finalen i 2008.