IOC-presidenten advarer doperne

IOC-president Thomas Bach under en pressekonferanse i Lausanne i Sveits fredag.
IOC-president Thomas Bach under en pressekonferanse i Lausanne i Sveits fredag. Foto: Denis Balibouse / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den internasjonale olympiske komité vil ta «så mange dopere som mulig» før lekene i Rio, advarte IOC-president Thomas Bach fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha blitt konfrontert med de siste dopingskandalene, hvor blant andre russiske utøvere var innblandet, gikk IOC ut og fortalte at de hadde forsterket sitt anti-dopingprogram før sommer-OL i august.

– Vi har tatt avgjørende handlinger og vil ikke nøle med å straffe alle innenfor vår rekkevidde, sa Bach etter tre dager med møter i sveitsiske Lausanne.

Les også: Nye avsløringer om russisk doping under Sotsji-OL

Et steg har vært å reteste prøver fra Beijing i 2008 og fra London i 2012. Dette har ført til 53 positive prøver allerede, deriblant den jamaicanske sprinteren Nesta Carter.

Russland har bekreftet at 14 av deres utøvere er innblandet, og IOC har advart om at mer kan bli avslørt og at tidligere medaljevinnere er deres hovedmål for disse testene.

Les også: Heiberg: – Må bruke hardere hånd mot dopingsynderne

Det russiske friidrettsforbundet er blitt suspendert fra alle konkurranser, men det internasjonale friidrettsforbundet vil bestemme seg for om Russland suspensjonen vil bli opphevet 17. juni. På spørsmål om Bach trodde det sannsynlig svarte imidlertid IOC-presidenten:

– Jeg lever ikke i en verden full av håp.