Meny

Direkte: Messi vitner torsdag

Direktesendingen fra rettssaken begynner kl. 10. Det er usikkert på hvilket tidspunkt Messi vil innta vitneboksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag inntar Lionel Messi vitneboksen i Barcelona for å svare på anklagene om skattesvindel.

Barcelona-stjernen Lionel Messi (28) skal torsdag innta vitneboksen for å overbevise retten om at han og faren ikke har svindlet Spania for skattemillioner.

Messi og faren, Jorge Horacio Messi, er tiltalt for skattesvindel og risikerer begge nærmere to års fengsel. Rettssaken startet tirsdag, og torsdag skal både Barcelona-spilleren og faren vitne. Ifølge påtalemyndigheten skal far og sønn ha benyttet en rekke selskaper i Belize og Uruguay for å bedra den spanske staten, og det er snakk om å ha unndratt rundt 40 millioner skattekroner.

Les også: 5-årig Messi-fan får endelig møte sitt store idol

Da fotballstjernen ankom retten i Barcelona torsdag, var det et stort pressekorps og masse publikum til stede. Flesteparten skal ha applaudert Messi, mens andre buet på 28-åringen og kalte ham for en tyv.

– Hvis han har jukset, må han dømmes – uansett om han er et stort idol og vinner av Gullballen. Dette er penger som kunne blitt brukt til å betale for sykehus, skoler, brannvesen og veier, sier Jose Seco de Herrero (25) til nyhetsbyrået AFP.

I tiltalen blir det hevdet at Messis far er hovedmannen, men at den argentinske stjernespilleren etter alt å dømme har visst om sin fars praksis. Dette har begge avvist, og de to hevder at faren har tatt seg av det økonomiske, mens Messi har konsentrert seg om fotball.

Les også: Messi vil gjenvinne gulltronen fra Ronaldo

To av Messis tidligere skatterådgivere støttet den bedrageritiltalte 28-åringen da de vitnet i retten onsdag.

Etter å ha vitnet torsdag, reiser Messi til USA for å slutte seg til den argentinske landslagstroppen. Argentina møter Chile i første Copa America-kamp mandag.

Siden den maksimale straffen er under to år, er ikke Lionel Messi forpliktet til å møte opp i retten før torsdag. Da skal både han og faren vitne. Det kan du følge direkte øverst i artikkelen.

Les også : Alba og Neymar ble cuphelter etter Messi-magi

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus