Meny

Odd best i dramatisk toppoppgjør

Chukwuma «Bentley» Akabueze scorer Odds andre mål under eliteseriekampen mellom Odd og Strømsgodset på Skagerak Arena. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffemål, forsvarstabbe og rødt kort var noe av beholdningen i toppoppgjøret mellom Odd og Strømsgodset, som endte med 2-1 seier til hjemmelaget.

Strømgodset kunne med seier ta ferie på andreplass av tabellen på bekostning av Odd, men det var enklere sagt enn gjort på Skagerak Arena.

Bare tre minutter tok det før dommer Dag Vidar Hafsås pekte på straffemerket etter en hands av Bismark Adjei-Boateng, og Fredrik Nordkvelle satte sikkert inn 1-0 til hjemmelaget.

Men da Sondre Rossbach og Fredrik Semb Berge rotet det til etter 35 minutter fikk hurtigtoget Tokmac Nguen fri bane til å utligne. 22-åringen takket, bukket og satte inn 1-1.

Men i annen omgang sikret Bentley seieren for Odd etter en fin kontring foran 8656 tilskuere på Skagerak Arena, som også fikk se Francisco Júnior få rødt kort med sju minutter igjen.

– Katastrofe

– Det er utrolig måten det andre målet skjer på. At vi tømmer oss helt etter egen dødball, det skal ikke skje. Det er en katastrofe, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

Dermed er det hjemmelaget som kan ta ferie med en trepoengs luke ned til Molde på tredje, mens Godset faller ned til en fjerdeplass.

– Jeg er fantastisk fornøyd. Det er en veldig bra kamp av oss, vi er solide defensivt og skaper nok til å vinne. Nå har vi slått Rosenborg, Molde og Odd hjemme, som er viktig om vi skal henge med i toppen, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til kanalen.

Sjokkstart

Publikum på Skagerak Arena hadde knapt rukket å sette seg før Rafik Zekhnini skaffet Odd straffe da 18-åringens innlegg traff hånden til Strømsgodsets Bismark Adjei-Boateng. Fredrik Nordkvelle var like iskald fra straffemerket som Real-stjernene i mesterligafinalen lørdag kveld, og sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare tre minutter.

Forsvarstabbe

Men da Sondre Rossbach satte i gang med en pasning til en feilvendt Fredrik Semb Berge, som ikke klarte å stokke beina med Tokmac Nguen jagende bak seg. Godset-spissen tok ballen, skrudde på turboen og alene med Odds keeper satte 22-åringen pent inn utligningen.

Men et kvarter før kampslutt satt den igjen for Odd. Henrik Kjelsrud Johansen kjempet med seg ballen, før han sendte den videre til Bentley, som vakkert skrudde den inn til 2-1.

– Det blir mye jobbing og kjemping, men vi vinner til slutt. Det er deilig i debuten min fra start, sier Kjelsrud Johansen med et smil.

På tampen fikk også Francisco Júnior rødt kort for å klippe ned Rafik Zekhnini på vei gjennom i kampen som endte med 2-1-seier til Odd.

– Det røde kortet kommer på samme måte som deres siste mål. Det er ikke bra nok, men det er et riktig dømt kort, påpeker Godset-trener Ingebretsen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus