23 positive prøver fra London-OL

IOC-president Thomas Bach vil holde dopingjuksere borte fra Rio-OL. IOC har funnet hele 55 positive prøver ved ny analyse av prøver fra OL i 2008 og 2012. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)
IOC-president Thomas Bach vil holde dopingjuksere borte fra Rio-OL. IOC har funnet hele 55 positive prøver ved ny analyse av prøver fra OL i 2008 og 2012. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)

23 utøvere er dopingmistenkt etter at prøver fra London-OL i 2012 ble analysert om igjen med nye metoder, opplyser IOC fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 23 utøverne fordeler seg på fem idretter og seks nasjoner, skriver Den internasjonale olympiske komité i en pressemelding. Til sammen ble 265 utvalgte prøver fra London-lekene analysert om igjen, basert på innsamlet informasjon.

Analysen av London-prøvene er ikke ferdig, og det kan komme nye positive prøver i ukene som kommer.

Forrige uke opplyste IOC at det ble funnet 31 positive A-prøver da 454 prøver fra Beijing-lekene i 2008 ble analysert på ny. Nå opplyser IOC at det er gjort funn i ytterligere en Beijing-prøve, slik at antallet positive A-prøver fra 2008 er 32.

Med London-prøvene er tallet oppe i 55.

Les også: Heiberg: – Vi kan ikke leve med dette

Hemmelig

Ettersom B-prøvene ikke er analysert, har ikke IOC opplyst identiteten, nasjonaliteten eller idrettstilhørigheten til utøverne som har testet positivt, verken fra Beijing- eller London-lekene. Imidlertid har nasjonale medier i Russland og Spania identifisert en del av dem som nå risikerer diskvalifikasjon og utelukkelse.

– Disse analysene viser igjen vår besluttsomhet i kampen mot doping, sier IOC-president Thomas Bach.

Les også: Nye avsløringer om russisk doping under Sotsji-OL

Vil stenge dopingbrukere ute fra Rio-OL

– Vi ønsker å holde dopingbrukerne borte fra OL i Rio de Janeiro, og det er derfor vi handler så raskt nå. Jeg har allerede utnevnt en disiplinærkommisjon som har fullmakt til å ta de nødvendige avgjørelser på vegne av IOC.

Ifølge IOC er analysene utført med de aller nyeste vitenskapelige metoder. Prøvene til utøvere som er aktuelle for deltakelse i Rio-lekene er prioritert.

Utøverne, deres nasjonale olympiske komiteer og nasjonale særforbund er informert om de positive A-prøvene.

Les også:

USA etterforsker mulig systematisk doping i Russland

Bolt: – Meningsløst å slette verdensrekordene

Ny dopingskandale ryster friidretten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus