Sky Sports: – Mourinho enig med United

José Mourinho er i hektisk møtevirksomhet om dagen. Foto: Peter Nicholls (Reuters / NTB scanpix)
José Mourinho er i hektisk møtevirksomhet om dagen. Foto: Peter Nicholls (Reuters / NTB scanpix)

José Mourinho skal ha kommet til enighet med ledelsen i Manchester United om både de personlige betingelsene og lengden på kontrakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Sky Sports som hevder å ha gode kilder på at portugiseren kom et langt steg nærmere den ledige jobben på Old Trafford i løpet av tirsdagens samtaler.

Mandag fikk Louis van Gaal sparken som United-manager til tross for at han hadde ett år igjen av kontrakten med storklubben. 64-åringens to år lange regjeringstid ble dermed avsluttet med lørdagens FA-cuptriumf på Wembley.

Nå ventes det at José Mourinho i løpet av kort tid vil bli bekreftet som nederlenderens arvtaker i sjefsstolen på Old Trafford. Portugiseren har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Chelsea i desember i fjor.

Bakgrunn: – Mourinho blir ny Manchester United-manager

Diskuterer sponsorer

Flere britiske medier hevder å kjenne til at Mourinhos agent Jorge Mendes møtte United-direktør Ed Woodward tirsdag. BBC rapporter at samtalene vil fortsette onsdag.

Ifølge Sky Sports er det samkjøringen av de kommersielle forpliktelsene til Mourinho og United som nå gjenstår å få på plass.

Begge parter har sponsoravtaler med utstyrsgiganten Adidas, hvilket ikke byr på problemer. Verre er det derimot på bilfronten. Der skal Mourinho være under kontrakt med Jaguar, mens United har en langsiktig avtale med General Motors. Chevrolet har de siste sesongene vært klubbens draktsponsor.

Spørsmålet er nå om man kan finne en enighet som vil gjøre samtlige involverte sponsorer tilfredse.

Les også: Britiske medier: Van Gaal bekreftet ferdig

Ulike reaksjoner

Reaksjonene på at Mourinho trolig blir Uniteds neste manager har vært ulike. Keeperkjempen Peter Schmeichel er blant dem som tror Mourinho kan bli redningen for United, mens Hull-manager Steve Bruce mener sjansen til å signere portugiseren er for god til å ikke gripe.

Påtroppende Bayern München-manager Carlo Ancelotti mener Mourinho vil være en fantastisk signering.

– Manchester United har mistet noe av sin identitet det siste året, sier italieneren til BBC.

United-legenden Eric Cantona er blant dem som er skeptisk til om Mourinho er rett mann for gamleklubben.

Les også: BBC: Mourinho blir ny Manchester United-manager

Personvernpolicy