Meny

Tsjitsjerova skal være dopingmistenkt

Høydehopperen Anna Tsjitsjerova skal ha avgitt positiv dopingprøve fra Beijing i 2008, der hun vant bronse. Senere gikk hun til topps og ble gullvinner i London-OL i 2012. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske Anna Tsjitsjerova vant bronse i høyde under OL i Beijing i 2008. Fire år senere vant hun gullet i London-OL. Nå er hun mistenkt for å ha vært dopet i Beijing.

Det er det russiske nyhetsbyrået Tass som melder det tirsdag.

Tsjitsjerovas trener Jevgenij Zagorulko bekrefter at Tsjitsjerova er en av de 31 utøverne som har fått beskjed om at prøven hun avga i Beijing er funnet positiv etter å ha blitt retestet med moderne metoder.

– Anna fikk beskjed for tre dager siden om at hennes prøve fra Beijing i 2008 er positiv for doping, sier treneren.

Les også:  Nye avsløringer om russisk doping under Sotsji-OL

Han legger til at ingenting er 100 prosent bekreftet foreløpig. Saken blir inntil videre behandlet som en mistenkelig prøve.

Tidligere har Den internasjonale olympiske komité (IOC) fortalt at 31 utøvere fra 12 ulike nasjoner skal ha levert positive prøver etter at prøvene deres fra Beijing er blitt testet på nytt.

Les også:   USA etterforsker mulig systematisk doping i Russland

Det var belgiske Tia Hellebaut som vant høydegullet i Beijing for åtte år siden, mens sølvet gikk til kroatiske Blanka Vlasic.

Tsjitsjerova deltok i høydekonkurransen i Bislett Games i 2013, like før hun sikret bronsen i VM på hjemmebane i Moskva senere på året. Den russiske 33-åringen ble verdensmester i Daegu i 2011.

Les også:  Russisk skiskytter suspendert etter positiv prøve

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus