Meny

Norge forventer kuttede verdenscupkvoter i langrenn

Åge Skinstad sitter i verdenscupkomiteen til det internasjonale skiforbundet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Skiforbund (NSF) er forberedt på at kvotene til neste års verdenscup i langrenn blir kuttet foran den kommende sesongen.

– Vi innser at kvotene blir mindre enn i år, men det blir ikke mer nedgang enn fra åtte til seks for hvert kjønn, og vi håper også at frikvotene til vinnere av skandinavisk cup og verdenscupen sammenlagt blir opprettholdt, sier Åge Skinstad til NTB.

Les også: Nystad hudfletter FIS-forslag

Skinstad er tidligere langrennssjef i NSF og sitter i verdenscupkomiteen til det internasjonale skiforbundet (FIS). Han er i dag regiondirektør for NHO Innlandet.

– Det blir ikke snakk om dramatiske nedganger, men vi må også være forberedt på at de nasjonale kvotene under renn i hjemlandet blir redusert. Det blir nok aldri fire norske lag på topp i en verdenscupstafett mer, slik det var i Lillehammer sist vinter, sier Skinstad.

Les også: Løperne skeptiske til FIS-forslag om mix-stafett

Hvis det ender opp med en kvote på seks løpere i hvert renn og Norge har vinneren i skandinavisk cup og verdenscup, så kan Norge fortsatt sende åtte løpere for hvert kjønn til verdenscuprenn.

Forlagene om å redusere verdenscupkvotene til antatt sterke langrennsnasjoner er kommet opp fordi enkelte nasjoner mener at for eksempel Norge er blitt for mektig og dominerende i sporet.

De nye regelendringene i langrenn skal vedtas under FIS-kongressen i Cancún i Mexico i juni.

Les også: Kan bli norsk hoppuke til vinteren

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus