Meny

Hinchliffe tilbake med et brak

James Hinchcliffe vant kvalifiseringen til Indianapolis 500 søndag, ett år etter at han nesten døde som følge av et treningsuhell på samme bane. Foto: Brian Spurlock (USA Today Sports / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor lå James Hinchcliffe alvorlig skadd på sykehus under billøpsklassikeren Indianapolis 500. I årets utgave, den 100. i rekken, har han beste startposisjon.

Kanadieren har brukt mesteparten av det siste året på å hente seg etter de livstruende skadene han pådro seg da han krasjet på Indianapolis Motor Speedway seks dager før fjorårets løp. Søndag noterte han snitthastighet på 371,293 km/t over fire runder og vant dermed kvalifiseringen til løpet neste søndag.

– Jeg skjønner det. Ulykken var en svær greie, sa Hinchcliffe da spørsmålene haglet etter kvalifiseringen.

– Jeg kommer tilbake hit og prøver å tenke på her og nå i stedet for å tenke tilbake på å treffe veggen i 125 G. Jeg håper jeg får lov til å snakke om kvalifiseringsprestasjonen og pole position i uken som kommer.

I den fjerde jevneste kvalifiseringen noensinne knep Hinchcliffe pole position fra Josef Newgarden i sitt aller siste forsøk. Marginen var mindre enn 0,1 km/t.

Ryan Hunter-Reay trodde faktisk at han hadde sikret beste startposisjon da han noterte 371,113 km/t, men han må nøye seg med tredje startspor.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus