Meny

Alba og Neymar ble cuphelter etter Messi-magi

Her setter Jordi Alba inn 1-0-scoringen. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lionel Messi leverte to lekre målgivende pasninger til Jordi Alba og Neymar, og dermed kunne Barcelona juble for spansk cupmesterskap etter 2-0 over Sevilla.

Barcelona ble dobbeltmester i årets sesong, som i fjor, etter å ha vunnet den spanske serien i tillegg. Cupfinalen mot europaligavinner Sevilla på Vicente Calderón i Madrid endte med seier etter at Alba og Neymar scoret målene i første og annen ekstraomgang. Messi leverte begge assistene, med to geniale pasninger.

Nok en gang måtte det ekstraomganger til for å avgjøre en cupfinale i en av de store fotballnasjonene. Lørdag måtte man helt til straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner i den tyske cupfinalen mellom Bayern München og Borussia Dortmund, og i den italienske cupfinalen mellom Juventus og Milan kom den avgjørende scoringen i annen ekstraomgang.

Seriemester Barcelona fikk det imidlertid tøft mot europaligavinner Sevilla. Allerede etter 36 minutter ble laget redusert til ti mann da Javier Mascherano ble sendt i dusjen med et rødt kort. Kévin Gameiro var på vei til å komme alene mot keeper da argentineren rev spissen i bakken, og dommeren fant frem det røde kortet.

Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene i løpet av de første 45 minuttene, og Barcelona forsvarte seg godt med én mann mindre. Ti minutter ut i annen omgang så det farlig ut for Messis fortsettelse da den lille magikeren gikk i bakken etter å ha skallet med en Sevilla-spiller. Begge så ut til å ha fått seg en kraftig smell, men klarte likevel å komme seg på beina og fortsette kampen.

Men en som måtte kaste inn håndkleet på grunn av skade var Barcelonas Luis Suárez. La Ligas toppscorer så ut til å ha det veldig vondt, og TV-bildene viste en uruguayaner i tårer på benken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus