Meny

Canada forsvarte VM-tittelen

Matt Duchene og keeper Mikko Koskinen var forgrunnsfigurer i VM-finalen i ishockey. Duchene var involvert i begge mål da Canada slo Finland 2-0. Foto: Maxim Zmejev, Reuters (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjerende verdensmester Canada slo Finland 2-0 i en tett og jevnt finale i ishockey-VM. Spenningen levde bokstavelig til siste sekund.

Matt Duchene, som hadde assist på Connor McDavids ledermål i 1. periode, slo inn 2-0 i tomt bur med 0,9 sekund igjen å spille. Først da var det klart at Canada kom til å vinne kampen.

Finland kunne bli første nasjon med seier i U18-VM, U20-VM og elite-VM i samme sesong, men greide ikke å finne noen vei forbi Cam Talbot i Canadas mål. Dermed vant canadierne sitt 26. VM-gull og forsvarte tittelen fra i fjor.

For to spillere ble dagen ekstra spesiell. Canadas kaptein Corey Perry ble 27. medlem av «trippelgullklubben» (OL, VM og Stanley Cup), mens Connor McDavid (19) ble yngste spiller med gull i U18-VM, U20-VM og elite-VM.

Finlands 18-årige supertalent og blivende NHL-spiller Patrik Laine ble kåret til VMs beste spiller, men det var mager trøst søndag.

– Canada var bedre enn oss. Nå føler jeg bare skuffelse. Vi ville virkelig vinne, men det var ikke vår dag, sa Laine, som scoret syv mål i VM.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus