Meny

Konradsen sikret ett poeng til serielederen

Rosenborg-spillerne gratulerer Anders Konradsen (i midten) etter hans utligningsmål mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund tok ledelsen, men en scoringskåt Anders Konradsen sørget for at serieleder Rosenborg fikk med seg ett poeng hjem til Trondheim. Oppgjøret endte 1-1.

– Jeg er ganske fornøyd. Keeperen deres var den beste i dag. Det sier mye om sesongen vår at vi er litt misfornøyde med bare ett poeng mot Rosenborg, sa Haugesund-trener Mark Dempsey til TV 2 etter kampen.

Dempsey og hans lag har imponert så langt i årets eliteserie, og søndag var altså serieleder Rosenborg gjest på gresset i Haugesund. Der fikk Kåre Ingebrigtsens menn seg en kalddusj allerede etter 16 minutter da hjemmelaget gikk opp i ledelsen. Filip Kiss slo et perfekt innlegg, og inne i boksen var det 19-åringen Ibrahim Shuaibu som bredsiden ballen i mål på volley. Avslutningen gikk midt i mål, men André Hansen i Rosenborg-målet sto på feil bein og klarte ikke å avverge scoring.

Les også:  Vålerenga klarte ikke holde unna for Godset-presset

Ibrahim ble matchvinner mot Vålerenga 16. mai, og scoret dermed sitt annet mål på to kamper.

Konradsens fjerde scoring

25 minutter ut i kampen ble det ikke bedre for serielederen da Yann-Erik de Lanlay måtte forlate banen med en skade. Rosenborg-spilleren ble liggende etter en duell med Haugesund-kaptein William Troost-Ekong, og det var tydelig at 24-åringen hadde for vondt til å klare å fortsette.

Les også:   Hoff berget poeng for Start

Riku Riski kom inn som erstatter, og like etterpå kom også utligningsmålet. Rosenborg-kaptein Mike Jensen slo en god corner som fant Anders Konradsen, og bodøværingen bredsidet inn sitt fjerde eliteseriemål for sesongen. Også han scoret i 16. mai-runden.

Bortelaget tok over kampen etter scoringen, men Haugesund hadde sine sjanser. Kiss fikk en dobbeltsjanse like etter Rosenborg-utligningen, men ballen trillet til slutt bare langs målstreken, og ikke over den.

God Hansen

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1, og Haugesund skapte den første store sjansen etter hvilen. Haris Hajradinovic fant Ibrahim med en god pasning, men denne gangen var det Hansen i RBK-buret som vant duellen med målscoreren.

Det gjorde han også i neste duell der Ibrahim avsluttet, da han var kjapt nede og fikk reddet skuddet fra 19-åringen.

Etter 70 minutters spill var Kiss nær å score på et herlig langskudd. Fra like utenfor midtsirkelen inne på Rosenborgs banehalvdel klemte han til, og Hansen var nødt til å gi til corner for å hindre Haugesund-scoring.

Like etterpå var det Rosenborgs Fredrik Midtsjø som testet skuddfoten, men heller ikke den ballen fant veien til mål.

– Ikke her for å underholde

– Det ble litt å henge fingrene i. Jeg synes vi tok over i annen omgang, men vi sliter litt med å finne hverandre inne i boksen, sa Hansen til TV 2.

Om Rosenborgs få sjanser, hadde trener Ingebrigtsen følgende å si:

– Vi er ikke her for å underholde Haugesund-folket, det får de gjøre selv. Vi er fornøyde med resultatet og hadde god kontroll.

Haugesund var spesielt gode i forsvar, og kaptein Troost-Ekong nøytraliserte tidligere Haugesund-spiss Christian Gytkjær.

– Det var en god prestasjon av hele laget. Vi viste karakter og kunne ha vunnet, sa han.

Med et uavgjortresultat i Haugesund er Rosenborg fortsatt på topp i eliteserien. Luken ned til Molde og Odd er på fem poeng. Haugesund innehar femteplassen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus