Meny

Australieren von Hoff suveren i Tour of Norway-åpningen

Langesund 20160518. Steele Von Hoff (ONE Pro Cycling) fra Australia sykler inn til seier på den første etappen av sykkelrittet Tour of Norway Onsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Hoelgaard ble best av de norske på 10.-plass på åpningsetappen i Tour of Norway onsdag. Australieren Steele von Hoff tok en suveren spurtseier.

På den første etappen fra Drammen til Langesund var det et samlet felt som kom til mål etter de 173,4 kilometerne. Tre mann hadde en ledelse lenge, men ble kjørt inn tre kilometer før mål.

Feltet samlet seg med en kilometer igjen å kjøre, men da det dro seg til i spurten var det ingen som kunne gjøre noe med australieren. Han kom som ei kule på de siste meterne og parkerte resten av feltet.

Tyskeren Phil Bauhaus fra Bora-Argon-laget tok annenplassen, mens franskmannen Yannick Martinez kjørte inn som nummer tre.

Sikret

Edvald Boasson Hagen var en av de store norske favorittene på denne åpningsetappen, men han nådde ikke opp mot slutten og endte et stykke ned på resultatlisten. Hagen ble liggende for langt bak da det dro seg til og var sjanseløs om en plass blant de fremste. Han forklarte selv hvorfor det ble slik:

– Det var kaotisk mot slutten og flere ganger var jeg nesten i krasj. Derfor havnet jeg langt bak. Det var ingen vits i å ta noen store sjanser. Derfor ble jeg litt forsiktig, sa Hagen til TV 2 etter målgang.

Han slo fast at det ikke var hans dag.

– I dag ble jeg litt for reservert, slo rudsbygdingen fast.

Les også:   Boasson Hagen vant i Oman

Det var stilt forhåpninger til hortensyklisten Sondre Holst Enger også, men heller ikke han lyktes på de siste meterne. Han lå fint plassert, langt fremme i feltet da spurten startet, men endte på 18.-plassen til slutt.

Ble dyttet

– Jeg lyktes ikke i denne spurten som ble svært tett. Først fikk jeg en liten dytt, og like etterpå skjedde det igjen. Det ble veldig tett og jeg kom ikke fram. Det er slikt som kan skje i spurter som dette, sa Enger til TV 2.

Han var skuffet, for han lå helt i teten da det dro seg til, men måtte stoppe opp to ganger, og da var det kjørt.

– Jeg ville gjerne vise meg fram på hjemmebane, men det gikk ikke i dag. Jeg skal ikke nekte for at dette er litt bittert, slo han fast.

Les også:  Tour of Norway avsluttes i Sarpsborg

Dermed ble det ingen suksess for de norske rytterne i Langesund.

Tour of Norway fortsetter torsdag med 211 kilometer fra Kragerø til Rjukan, mens rittet avsluttes søndag med en etappe vesentlig i Østfold. Målgang på den siste etappen er i jubilumesbyen Sarpsborg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus