Meny

USA etterforsker mulig systematisk doping i Russland

Russland mistenkes for systematisk dopingmisbruk. Foto: Timo Jaakonaho / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter skal granske påstander om at russiske utøvere har deltatt i et statsstøttet dopingprogram.

Storavisen New York Times får bekreftet fra to kilder at statsadvokatens kontor i New Yorks østlige distrikt skal etterforske utøvere, trenere, russiske myndigheter, antidopingmyndigheter og andre som kan ha vært involvert i systematisk doping i Russland.

Ifølge avisen er det ventet at de vil undersøke om det er koblinger mellom den russiske dopingskandalen og amerikanske banker eller konkurranser på amerikansk jord.

Etterforskerne er fra samme avdeling som håndterte FIFA-granskningen. Verken statsadvokatens kontor eller det amerikanske justisdepartementet har kommentert New York Times' opplysninger.

Russiske myndigheter har avvist påstandene om systematisk doping i landet, men nylig fortalte den tidligere sjefen for det russiske antidopinglaboratoriet at et stort antall russiske utøvere var dopet under Sotsji-OL i 2014.

I fjor ble Russland ekskludert fra all internasjonal friidrett etter dopingavsløringer i en rapport fra Verdens antidopingbyrå (WADA), og 17. juni blir det bestemt om russiske friidrettsutøvere får delta i OL i Rio de Janeiro i august.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus