Zekhnini sikret Odd-seier mot Molde

Rafik Zekhnini scorer for Odd i eliteseriekampen mellom Odd og Molde på Skagerak Arena.
Rafik Zekhnini scorer for Odd i eliteseriekampen mellom Odd og Molde på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

18-åringen Rafik Zekhnini noterte seg for både målgivende pasning og mål i Odds 2-0-seier mot Molde mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først utfordret unggutten Molde-keeper Ethan Horvath såpass at amerikaneren måtte gi en retur, som Olivier Occean sikkert satte i mål foran 10.678 feststemte tilskuere på fotballens nasjonaldag i Skien.

Deretter satte 18-åringen kronen på verket da han selv enkelt la på til 2-0, etter å ha fått servert ballen på lekkert vis av Bentley. Scoringen var Zekhninis andre mål for sesongen.

– Det er gøy med målpoeng, men det viktigste er tre poeng. Vi trengte det, for det er tett oppi der. Det er morsomt å være i Odd om dagen, sa Zekhnini til TV 2 etter kampen.

Les også: Målløst 16. mai-oppgjør i Stavanger

Med 2-0-seieren klatret også Odd tilbake forbi Molde på tabellen etter å ha mistet annenplassen forrige serierunde. Molde er nå nummer tre.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi er veldig gode mot et godt lag. I tillegg inviterer vi til fest, og det lager vi til gagns, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til kanalen.

Occean farlig frempå

Dermed fortsetter Skien-marerittet for Ole Gunnar Solskjærs menn, som aldri har vunnet på Skagerak Arena.

– I dag var vi andre best på de fleste ballene.Vi var ikke gode nok. Odd fortjente seieren, konkluderer Molde-treneren.

Les også: Tung festdag for VIF

Odd tok kommandoen på hjemmebane mot Molde, og skapte kampens første sjanse etter 25 minutter. Rafik Zekhnini la inn mot Olivier Occean, men 34-åringens heading landet på nettaket.

Et minutt ut i annen omgang serverte Odd en reprise av den første sjansen i kampen. Innlegget fra Zekhnini havnet hos Occean som prøvde seg på en stupheading, men canadieren klarte ikke å utfordre Molde-keeper Ethan Horvath nevneverdig.

Les også: Rosenborg leverte festfotball og vant

Alle gode ting er tre

Odd-presset fortsatte, og etter 57 minutter var hjemmelaget uhyre nærme scoring. Espen Ruud slo inn mot bakre stolpe, hvor Nordkvelle kastet seg fram, men skuddet gikk på uforklarlig vis over.

Men tre minutter senere ble alle god ting tre for Rafik Zekhnini og Olivier Occean. Da Horwath måtte gi retur på Zekhninis skudd, var Occean på plass for å ta returen. Canadieren sendte Odd i ledelsen med sitt tredje mål for sesongen.

Les også: Skagestad nektet Start tre poeng

Så var det Zekhnini sin tur til å være fremst i angrep. En Odd-kontring havnet ute hos Bentley på venstre, som igjen fant 18-åringen foran kassa til Ethan Horvath. Unggutten bredsidet enkelt Odd opp i 2-0 etter 71 minutter.

– Det var en klassekontring. Den var virkelig bra, avslutter målscoreren med et smil.

Les også: Serbisk jubel for Glimt i Tromsø

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus