Målløst 16. mai-oppgjør i Stavanger

Det endte målløst i Stavanger der Viking møtte Sogndal. Her er Vikings André Danielsen i duell med Lars Kristian Kjemhus.
Det endte målløst i Stavanger der Viking møtte Sogndal. Her er Vikings André Danielsen i duell med Lars Kristian Kjemhus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Bortelaget Sogndal skapte de fleste og største sjansene mot Viking, men klarte ikke å sette ballen i mål. Dermed endte eliteseriekampen i Stavanger 0-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en nydelig gressmatte var det mye som skjedde allerede fra start, og Viking var først farligst frempå da Samuel Adegbenro ladet skuddfoten etter elleve minutters spill. Ballen skiftet retning i en Sogndal-spiller, og gjestenes keeper Mathias Dyngeland tok et feil valg da han slo ballen rett i beina på en Viking-spiller. Heldigvis for Sogndal fikk Christophe Psyché klarert ballen i tide.

Les også: Tung festdag for VIF

Noen minutter senere var det gjestene sin tur til å vise seg fram. Et hjørnespark ble headet ut i returrommet, der Eirik Birkelund sto helt alene og fyrte løs. Skuddet var godt, men ballen skrudde akkurat litt for mye og traff innsiden av stolpen istedenfor nettet.

Les også: Rosenborg leverte festfotball og vant

Sogndal hadde første omgangs største sjanser, og Martin Ramsland burde hatt navnet sitt på scoringslisten. Et frispark ble slått som et innlegg og havnet i føttene på Ramsland, men fra fem meters hold klarte han ikke å overliste Vikings keeper Iven Austbø.

Les også: Skagestad nektet Start tre poeng

Også i annen omgang fortsatte Sogndal å være det førende laget på Viking stadion, og ti minutter ut i omgangen sendte Lars Christian Kjemhus av gårde et hardt skudd fra 17 meter som Austbø akkurat fikk slått til hjørnespark.

Viking slet med å skape noe som helst på hjemmebane, og var heldige som klarte å holde ballen unna eget nett.

Les også: Serbisk jubel for Glimt i Tromsø

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus