Tung festdag for VIF

Kjetil Rekdal hadde lite å glede seg over 16. mai.
Kjetil Rekdal hadde lite å glede seg over 16. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjetil Rekdals Vålerenga har trøstet seg med hjemmeformen hittil i sesongen, men på norsk fotballs festdag var det lite å glede seg over i 0-1-tapet mot Haugesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det koker ikke i eliteserien. Selv 16. mai maktet ikke VIF å selge mer enn drøyt 9000 billetter. Klanen prøvde å skape stemning, uten at det smittet over på Vålerenga-spillerne.

Med flere tomme tribuneseksjoner som vitner, fant Vålerenga aldri ut av hvordan de skulle bryte ned Mark Dempseys solide FKH-lag.

Shuaibu Lalle Ibrahim sørget for tre poeng til gjestene da han dukket opp på bakre stolpe etter knappe 20 minutter. Enkelt styrte han et vakkert innlegg fra Haris Hajradinovic i mål.

Les også: Rosenborg leverte festfotball og vant

Må sone

Vålerenga har tatt 9 av 10 poeng hittil på hjemmebane. Borte mot Strømsgodset i neste runde må laget dessuten klare seg uten både Ghayas Zahid og Kjetil Wæhler. Duoen pådro seg hvert sitt gule kort i solskinnet og må ut i karantene.

FKH tok kun sin annen seier på Ullevaal. Hele åtte ganger har rogalendingene reist hjem poengløse etter besøk hos Vålerenga.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Haugesund viser god form. 4-1-1 siste seks kamper sørger for at laget fra «sildabyen» henger med i medaljekampen.

Les også: Serbisk jubel for Glimt i Tromsø

For Vålerenga fortsetter motgangen. Sesongen er i ferd med å bli rotet bort på nedre halvdel. Faktisk er situasjonen så ille at man er involvert i kampen for ny kontrakt. Bare tre seirer hittil i sesongen vitner om at Kjetil Rekdals lag famler.

Og uten de skadde profilene Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm, er det lite som skaper entusiasme og oppmerksomhet rundt Vålerenga.

Mest jubel hos hjemmefansen var det da dommer Ken Henry Johnsen ble skutt i senk etter 16 minutter.

Les også: Skagestad nektet Start tre poeng