Skagestad nektet Start tre poeng

Edvard Skagestad (i midten) og Aalesund jubler for scoring.
Edvard Skagestad (i midten) og Aalesund jubler for scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Endelig kom bortescoringen for Start, men Aalesunds Edvard Skagestad sørget for at årets første Start-seier fortsatt lar vente på seg. 16. mai-oppgjøret i Ålesund endte 1-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start har ikke vunnet en seriekamp siden 4. juli i fjor, og mot Aalesund så det en periode ut til endelig å løsne for laget fra Kristiansand. Kristoffer Ajer serverte Chidiebere Nwakali som sendte Start i ledelsen i det 66. minutt, men Edvard Skagestads scoring etter 78 minutter ødela for bunnlaget.

Det er tidlig å snakke om nedrykk allerede i mai, men det er ingen tvil om at både Aalesund og Start har fått en dårlig start på årets sesong. I Aalesund, på fotballens nasjonaldag, møttes dermed to lag i desperat poengjakt for å unngå spill i 1. divisjon i 2017. Begge lagene kom fra tap i forrige runde, og foran årets 16. mai-oppgjør sto Start uten seier på hele 25 kamper.

Les også: Glimt best i nord

Lie med store sjanser

I det vakre maiværet i Ålesund var det hjemmelaget som skapte kampens første store sjanse da Oddbjørn Lie klinket ballen i krysstanga og var svært nær en perlescoring, men bortelaget slapp med skrekken.

John Arne Riise, som har måttet tåle mye kritikk etter hjemkosten til norsk fotball, fikk for første gang starte på venstrebacken, og fra sin favorittposisjon var han mye med offensivt.

Det var likevel midtstopper Lie, som skapte en ny stor sjanse etter en halvtimes spill. Fra skrått hold ladet han kanonen igjen, men Håkon Opdal vartet opp med en sterk reaksjonsredning og fikk slått til corner.

Hjemmelaget slet med å få hull på byllen i den første omgangen, og lagene gikk til pause på 0-0 etter at også Start hadde skapt noen få muligheter.

Årets første bortemål

Annen omgang startet avventende, og Aalesund slet med å være presise nok i angrep. Start tok mer og mer over utover i omgangen, og etter en times spill kom Nwakali seg løs på kanten og fikk slått 45 grader ut til Lars Jørgen Salvesen som ikke klarte å avslutte godt nok til å sette ballen i mål.

Fem minutter senere viste Nwakali bedre avslutningsteknikk. Nigerianeren ble slått vakkert igjennom av Ajer, og alene med Andreas Lie satte han ballen sikkert i mål på første touch. Scoringen var Starts første scoring på bortebane i årets eliteserie.

Bortelaget rakk ikke å glede seg så lenge, for bare 12 minutter senere utlignet Aalesund da Aron Elis Thrándarson headet til Skagestad som fikk stå alene og sette inn 1-1.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus