Southampton til europaligaen

Graziano Pellè feirer målet sitt mot Crystal Palace. Foto: Paul Childs (Reuters/NTB scanpix)
Graziano Pellè feirer målet sitt mot Crystal Palace. Foto: Paul Childs (Reuters/NTB scanpix)

Southampton knuste FA-cupfinalist Crystal Palace 4-1 og er klare for neste sesongs europaliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sesongens siste kamp på St. Mary's hadde Sadio Mané og Graziano Pellé sendt Southampton opp i 2-0 etter en drøy time, før Jason Puncheon reduserte et par minutter senere. Ryan Bertrand og Steven Davis la på til 4-1 i løpet av det siste kvarteret.

Les også: Reservepreget Liverpool avsluttet med uavgjort

Dersom Manchester United tar poeng i den utsatte kampen mot Bournemouth, går laget forbi Southampton og tar femteplassen som gir gruppespill i europaligaen. Ronald Koemans mannskap er uansett sikret sjetteplassen som gir kvalifisering til europacupen neste sesong.

Southampton kom inn i tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen denne sesongen, men ble slått ut i playoff av danske Midtjylland.

Før siste serierunde hadde West Ham europacupplassen i sine egne hender, men 1-2-tapet for Stoke på Britannia Stadium gjør at London-laget må klare seg med en syvendeplass.

Les også: Tottenham rotet bort annenplassen

West Ham tok ledelsen med Antonio etter 23 minutter, men to scoringer i annen omgang av Giannelli Imbula og Mame Biram Diouf sørget for hjemmeseier. Stoke ender på 9.-plass i Premier League med 51 poeng.

Les også: Manchester City sikret mesterligaplass

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus