Tottenham rotet bort annenplassen

Harry Kane og Tottenham gikk på en real smell i serieavslutningen da de tapte 1-5 mot Newcastle. Kane kan trøste seg med toppscorertittelen i ligaen. Foto: Dylan Martinez (Reuters / Dylan Martinez)

Tottenham gikk på en real smell borte mot Newcastle og rotet bort det som virket å være en sikker annenplass i Premier League. Arsenal slo Aston Villa 4-0 og snek seg forbi byrivalen.

Mauricio Pochettinos menn hang lenge med i gullkampen, men en svak sesongavslutning gjør at laget ender på tredjeplass etter å ha blitt passert av Arsenal i siste serierunde søndag.

– Først vil jeg si unnskyld til supporterne våre. De fortjente ikke dette, og jeg kan bare beklage. Det er en skam og vanskelig å forstå, sa Pochettino.

– Vi hadde muligheten til å bli nummer to, men rotet det bort mot et lag som har rykket ned. De scoret tre ganger med ti mann på banen. Det er den verste dagen jeg har hatt som manager, fortsatte den skuffede Tottenham-manageren.

Laget hadde muligheten til å sikre annenplassen med ett poeng mot allerede nedrykksklare Newcastle, men til tross for å ha spilt med en mann mer i over 20 minutter, gikk de på et stygt 1-5-tap. Samtidig vant Arsenal enkelt 4-0 over Aston Villa og Arsène Wengers menn kniper dermed annenplassen foran byrivalen.

– Det smerter voldsomt. I løpet av de fire siste kampene trengte vi ett poeng mer enn vi klarte, og vi kan bare skylde oss selv, sukket Tottenhams Christian Eriksson overfor Sky Sports.

Mitrovic på godt og vondt

Wijnaldum scoret 1-0 for Newcastle etter 19 minutter før Alexandar Mitrovic doblet etter 39 minutter. Erik Lamela reduserte etter 61 minutter og mange tenkte det vill gå veien for Tottenham da Mitrovic fikk direkte rødt kort etter 67 minutter. Men hjemmelaget ga seg ikke. Først ble Moussa Sissoko tildelt et tvilsomt straffespark som Wijnaldum omsatte i mål, før både Rolando Aarons og Daryl Janmaat også tegnet seg på scoringslisten.

Giroud x 3

Olivier Giroud prikket inn EM-formen da han scoret tre mål mot Aston Villa. Franskmannen scoret sitt første etter fire minutter da han stanget ballen i mål og la på til 2-0 og 3-0 etter 78 og 79 minutter. Mark Bunn avsluttet sesongen symptomatisk med Villa-sesongen, nemlig med et selvmål.

Etter kampen kunne Arsenal feire det de kaller «Happy St Totteringham's day», dagen i sesongen det blir klart at Tottenham ikke kan passere «The Gunners» på tabellen. Ikke siden 1995 har Tottenham havnet over byrivalen på PL-tabellen.

– Vi ble nummer to ligaen, men ønsker å vinne. Vi ønsker å vinne mer, sa Arsenal-manager Wenger.

– Vi er veldig glad for å sikre annenplassen. Forhåpentlig kan vi klatre ett hakk opp neste år, sa Giroud.